12.8.11

Παιδιά από την Αγία Πετρούπολη στο Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος !

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος μαθητές από το 46ο πρότυπο σχολείο ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης καθώς και συνοδοί αυτών. Την αποστολή υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του «Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας», κ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Σκαλαίος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Καπετανόπουλος του παραπάνω οργανισμού και ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Εξαγωγής Τυποποιητών Μεσσηνίας» , κ. Ηλίας Κανάκης.
Ο κ. Δήμαρχος επεφύλαξε ένθερμη υποδοχή στους νέους φίλους μας και στους συνοδούς αυτών και αναφέρθηκε στις ιστορικές καταβολές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Ρωσική παρουσία στον τόπο μας όσο αφορά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία είναι γνωστή στα παιδιά από το σχολείο.
Στην συνέχεια, ο κ. Σκαλαίος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την υποδοχή και ενημέρωσε για την προσπάθεια δημιουργίας συνεδρίου από το επόμενο έτος στην Πύλο με θέμα την «Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα νεότερα χρόνια».
Με το πέρας της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο για την αξέχαστη φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι Μεσσήνιοι και εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την ιστορία και την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Εν συνεχεία, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπικού χαρακτήρα μεταξύ του Δημάρχου και φιλοξενούμενων μαθητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου