13.8.11

Επώνυμοι της showbiz σε on line... εφιάλτη !

Πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό θύματα hackers, οι οποίοι παραβιάζοντας τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, υποκλέπτουν προσωπικά τους στοιχεία και τους δημιουργούν μπελάδες. Αρκετοί εξ αυτών απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ άλλοι προτίμησαν να αποσιωπήσουν το θέμα, μη θέλοντας να δώσουν περαιτέρω «τροφή» για σχόλια.
Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου ενημερώθηκε από άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος ότι άγνωστοι έχουν δημιουργήσει ένα δικό της προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν «ανεβάσει» φωτογραφίες της, ενώ συνομιλούν συχνά με θαυμαστές της, χρησιμοποιώντας όμως το δικό της όνομα. Το ίδιο δυσάρεστο περιστατικό συνέβη και στην παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, που έπεσε και εκείνη με τη σειρά της θύμα επιτηδείων. Μάλιστα, η παρουσιάστρια έσπευσε να τους προειδοποιήσει να απενεργοποιήσουν τον ψεύτικο λογαριασμό, αναρτώντας στην «αληθινή» προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο το ακόλουθο μήνυμα: «Κάντε την έξυπνη κίνηση και διαγράψτε τα fake profiles τώρα, γιατί η Δίωξη έχει αγριέψει και δεν σας βλέπω καλά».
Οι παρουσιαστές Σπύρος Χαριτάτος και Γιώργος Αυτιάς απευθύνθηκαν με τη σειρά τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, όταν συνειδητοποίησαν ότι έχουν πέσει θύματα αγνώστων και απείλησαν με μηνύσεις για παραβίαση προσωπικών τους δεδομένων, ενώ ανάλογη εμπειρία με τους προαναφερθέντες είχε και ο «φωτογενής» πολίστας Αντώνης Βλοντάκης.
Άλλος ένας επώνυμος έγινε άθελά του θύμα των hackers του διαδικτύου και συγκεκριμένα του facebook. Αυτή την φορά, πρόκειται για τον γνωστό παρουσιαστή Σπύρο Λάμπρου, ο οποίος ξαφνιάστηκε όταν προσπάθησε να μπει στην προσωπική του σελίδα και δεν τα κατάφερε. Ο παρουσιαστής κατάλαβε πως κάποιοι έχουν «σπάσει» τους κωδικούς του και έσπευσε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι τα προσωπικά τους προφίλ σε Facebοok και Twitter έχουν παραβιαστεί και χρησιμοποιούνται από άγνωστους σε αυτούς χρήστες. Εφιαλτικές στιγμές έζησαν και ο Νίκος Μπουτσινάς, η Δούκισσα Νομικού, η Τζο Τόγκου αλλά και η Ελένη Φουρέιρα, όταν έκπληκτοι έμαθαν ότι άγνωστοι συνομιλούν με fan τους και δημοσιοποιούν προσωπικές τους στιγμές, χωρίς την έγκριση των ιδίων.
Ο κατάλογος με τα επώνυμα θύματα δεν έχει τέλος. Ο Μάρκος Σεφερλής, ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας αλλά και η Μάρω Λύτρα έπεσαν και εκείνοι εν αγνοία τους στην παγίδα καιροσκόπων και βρέθηκαν εκτεθειμμένοι σε θαυμαστές τους, που νόμιζαν ότι επικοινωνούν με τους ίδιους μέσω Facebook, Twitter και άλλων social media.
Πολλά προφίλ στα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φτιαχτεί και για την Ελένη Μενεγάκη αλλά και την Δέσποινα Βανδή. Οι δύο κυρίες της showbiz, όμως, συνηθισμένες σε τέτοιου είδους ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού, δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια απευθυνόμενες στη Δικαιοσύνη.
Οι άνδρες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλή τον κ. Σφακιανάκη έχουν ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν κάνει την κοσμική (και όχι μόνο) Αθήνα άνω κάτω!
Οι «τρομοκράτες» του Διαδικτύου ξαναχτύπησαν χθες και αυτή τη φορά έκαναν μαζική επίθεση στις επίσημες ιστοσελίδες κάποιων εκ των κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής δισκογραφίας. Ανάμεσά τους είναι οι ερμηνευτές: Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας Σταμάτης Κραουνάκης, Μάνος Χατζηδάκης, Μάνος Λοΐζος, Νότης Σφακιανάκης και Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς και τα forums επικοινωνίας του Χρήστου Δάντη και του συγκροτήματος Κίτρινα Ποδήλατα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι άγνωστοι δεν προέβησαν σε διαγραφή των ιστοσελίδων ενώ είχαν την δυνατότητα, αλλά ανάρτησαν ένα προσωπικό τους μήνυμα που αφορούσε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, χωρίς φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των τραγουδιστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου