29.9.11

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ερευνά την μετά θάνατον ζωή !

Πως γίνεται η μελέτη - Τι απαντούν όσοι βρέθηκαν στην "άλλη μεριά" !!
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ερευνά την μετά θάνατον ζωή Πως γίνεται η μελέτη - Τι απαντούν όσοι βρέθηκαν στην "άλλη μεριά"
Στην Ελλάδα του επιστημονικού δογματισμού και της σοβαροφάνειας, η είδηση ότι ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ασχολείται με την κατανόηση της μετά θάνατον ζωής, ακούγεται μάλλον σαν ανέκδοτο! Κι όμως, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου, είναι μόνο ένα από τα 25 Ιατρικά Κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.
Επικεφαλής των ερευνών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, είναι ο Russell Metcalfe-Smith, υπεύθυνος του τομέα επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών του νοσοκομείου. Λόγω της ειδικότητάς του, ο 34χρονος γιατρός έχει καταφέρει πολλές φορές να "επαναφέρει στη ζωή" ασθενείς μετά από καρδιακό επεισόδιο, οι οποίοι βρέθηκαν - ή ίσως πέρασαν;- για λίγο στο κατώφλι του θανάτου!
Πώς γίνεται η μελέτη της μετά θάνατον ζωής
Μιλώντας με τους ανθρώπους αυτούς, ο Russell, τους ζητάει να περιγράψουν αν είδαν ή ένιωσαν κάτι για όσο διάστημα έμειναν "κλινικά νεκροί". Ακριβώς πάνω από τα κρεββάτια των δωματίων του νοσοκομείου (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) υπάρχει ενας προτζέκτορας ο οποίος προβάλει διάφορες εικόνες.
Στα κρεββάτια αυτά οι ασθενείς μεταφέρονται όταν έχουν πλέον χάσει τις αισθήσεις τους και δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον. Αυτό που λένε οι ερευνητές είναι πως αν κάποιος ασθενής έχει "εξωσωματική εμπειρία" ή "επιθανάτια εμπειρία" τότε θα πρέπει να είναι σε θέση αργότερα να περιγράψει τις εικόνες αυτές.
Τι περιγράφουν όσοι βρέθηκαν στην "άλλη μεριά"
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών "Οι άνθρωποι συχνά νιώθουν πως βλέπουν τον εαυτό τους πάνω από το σώμα τους και περιγράφουν μετά την εμπειρία τους. Αρκετοί ασθενείς μας έχουν παραδεχθεί ότι έχουν βιώσει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσω είναι ότι κανείς από αυτούς δεν έχει καταφέρει να δει και να περιγράψει αργότερα τις εικόνες που έχουμε βάλει πάνω από τα κρεββάτια τους".
Και προσθέτει: " Πολλοί περιγράφουν ανθρώπους να τους περιτριγυρίζουν ενώ άλλοι μπορούν με ακρίβεια να πουν τι ρούχα φοράνε αυτοί οι άνθρωποι. Ένας ασθενής είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να διαφύγει από το παράθυρο του δωματίου, ώσπου τελικά επανήλθε πίσω στο σώμα του".
Είναι φανερό πως η ζωή μετά τον θάνατο, αποτελεί ένα σύνθετο και ανεξιχνίαστο θέμα το οποίο ίσως και να μην καταφέρει ποτέ να "φωτίσει" η επιστήμη. Η απόλυτη άρνηση του όμως η η άποψη ότι "δεν υπάρχει" -γιατί απλώς δεν το γνωρίζουμε !- μόνο υπεύθυνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου