27.7.11

« Έγλειψαν » …το πευκοδάσος της Ελαίας

To παράκτιo πευκοδάσος της Ελαίας Μεσσηνίας, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας και μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura, καθαρίσαν το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας με την βοήθεια των μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του Συστήματος, του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Παρισιού, εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ και την επικοινωνιακή υποστήριξη του ΣΚΑΙ. Οι 100 συνολικά εν ενεργεία και παλαιοί πρόσκοποι, ηλικίας 11-80 ετών, συνέλεξαν απορρίματα που γέμισαν περισσότερες από 70 σακούλες σκουπιδιών εξωτερικού χώρου, αφήνοντας το δάσος πραγματικά αγνώριστο.
Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των ελεύθερων κατασκηνωτών, ελλήνων και ξένων, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία, έσπευσαν να βοηθήσουν τους προσκόπους στον καθαρισμό.
Η παραλία της Ελαίας είναι σημαντικό τμήμα του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου κάθε χρόνο οι θαλάσσιες χελώνες κάνουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό φωλιών στην Μεσόγειο Θάλασσα. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας κατασκηνώνει στο χώρο από το 1982 και βοηθά με δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, προστασία της θαλάσσιας ζώνης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.
Τους προσκόπους και την πρωτοβουλία τους υποστήριξε υλικά και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και παλαιός πρόσκοπος κ. Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος κ. Φιλντίσης.
Η περιβαλλοντική δράση έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας και προβλήθηκε μέσω του ΣΚΑΙ στα πλαίσια της καμπάνιας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρξε ζωντανή πανελλήνια σύνδεση του σταθμού με τους προσκόπους στην Ελαία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου