30.3.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Η Μεσογειακή διατροφή αντικείμενο σύσκεψης

Σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι: Enrico Lupi, Πρόεδρος του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου και Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου IMPERIA, ο Antonio Balenzano, Γενικός Δ/ντής Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου, η Margarita Bovicelli, Πρόξενος της Ιταλίας στη Μεσσηνία , ο Γεώργιος Καραμπάτος, Δ/ντής Πολιτιστικού Οργανισμού Οι Δρόμοι της Ελιάς και η Μαρινέλλα Κατσιλιέρη, υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων και δικτύου Οι Δρόμοι της Ελιάς.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση της μεσογειακής διατροφής που έχει ως βάση το ελαιόλαδο. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας σχετικά με νέες συνεργασίες – δράσεις, επιδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δραστηριότητες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς τόνισε: «Θεωρώ ότι το ελαιόλαδο που παράγει η Ελλάδα είναι από τα καλύτερα της Μεσογείου, με πρωταθλητή το ΠΟΠ Καλαμάτας. Πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ποιότητας του ελαιολάδου και αυτή πρέπει να αναδειχθεί με αξιόπιστη πιστοποίηση που δίνει ταυτότητα στο προϊόν. Αυτός είναι ο στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επενδύουμε στον γεωργικό τομέα και ιδιαίτερα στον ελαιοκομικό κλάδο, ώστε το ελαιόλαδο να στηρίξει την τοπική μας οικονομία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου