30.3.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Κινδυνεύει ο Σαιτοπόλεμος ,,τα μασάει ο δήμος !!

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή τα μπουλούκια των σαϊτολόγων δούλευαν πυρετωδώς, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον παραδοσιακό σαϊτοπόλεμο της Κυριακής του Πάσχα. 
Φέτος, οι σαϊτολόγοι είναι ακόμη με τα χέρια "δεμένα" και δεν έχουν ξεκινήσει καμία προεργασία, επειδή ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει διασφαλίσει τη συνέχιση του εθίμου, το οποίο, πέρα από την παραδοσιακή του αξία, εξασφαλίζει για την πόλη μεγάλη διαφήμιση στο πανελλήνιο.
Οι καπετάνιοι των μπουλουκιών πήγαν και βρήκαν το δήμαρχο και του ζήτησαν να ενδιαφερθεί, ώστε να μη σβήσει το έθιμο, αλλά οι απαντήσεις που τους έδωσε είναι παρόμοιες με αυτές των τελευταίων χρόνων, ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία που δε δίνει την άδειά της. Επιπλέον, τόνισε ότι η κατάσταση είναι ακόμη δυσκολότερη, λόγω του περσινού σοβαρού τραυματισμού σαϊτολόγων, όταν άρπαξε φωτιά το μπαρούτι που είχαν στο εργαστήριό τους.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, «ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξεως Λευτέρη Οικονόμου για αυτό το θέμα και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν φέτος για την πραγματοποίηση του εθίμου, ύστερα από τους περσινούς βαρείς τραυματισμούς συμπολιτών μας. Επειδή ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση για το έθιμο - το αντίθετο μάλιστα - θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή του και φέτος, για αυτό εξουσιοδοτείται σχετικά ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Νίκος Μπασακίδης, στον οποίο δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου