9.3.12

Διαμαρτυρία για την καταστροφή του δαπέδου της πλατείας της Καλαμάτας !!

Διαμαρτυρία για την καταστροφή του δαπέδου της πλατείας της Καλαμάτας από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ !!
Έπεσε στην αντίληψη μας ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχωράει εντός των ημερών στην ανακατασκευή της πλατείας Καλαμάτας.
Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε το 1970 και έχουν τοποθετηθεί λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου, σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια, με εναλλαγές άσπρου μαύρου, δημιουργώντας ένα τεράστιο επιδαπέδιο έργο μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.
Αυτό το μοναδικό έργο μοντέρνας τέχνης, ακόμα και αν ο δημιουργός του είναι άγνωστος, έχει μεγάλη καλλιτεχνική αξία και κανείς δεν δικαιούται να το καταστρέψει. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ανάγκη να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Απαιτούμε να μην καταστραφεί το συγκεκριμένο και αντιπροσωπευτικό έργο του 1970 της Καλαμάτας που ίσως να είναι και το μοναδικό επιδαπέδιο έργο op art στην Ελλάδα.
Δεν είναι κτήμα του Δήμου Καλαμάτας και κανενός άλλου, αλλά ανήκει στον λαό της Καλαμάτας .Επειδή αποτελεί πολιτιστική έκφραση της Σύγχρονης εποχής (1970) και είναι δείγμα της συγκεκριμένης τέχνης op art του Εικοστού αιώνα ανήκει σε όλους μας.
Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης και ανέχειας, τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες απαραίτητες ανάγκες της πόλης και όχι να καταστρέψουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου