9.3.12

Όργιο λαθροϋλοτομίας στην Ηλεία !!

ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ !!
Όργιο λαθροϋλοτομίας συντελείται στο νομό Ηλείας, καθώς τα δέντρα αφανίζονται για να πωληθούν ως καυσόξυλα στην Αθήνα, σε υψηλές τιμές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ilialive.gr, το πρωί της Κυριακής μικτό κλιμάκιο του Δασαρχείου και της Τροχαίας Πύργου, εντόπισε και συνέλαβε έναν 50χρονο έμπορο ξυλείας από την Αθήνα, που μετέφερε περίπου 17 τόνους καυσόξυλα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά.
Η ξυλεία και το φορτηγό κατασχέθηκαν και ο 50χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Η Ηλεία αποτελεί μια από τις βασικές πηγές τροφοδοσίας της αγοράς στην Αθήνα με καυσόξυλα κυρίως μέσα από την πυρόπληκτη ζώνη, αλλά και από άλλες δασικές περιοχές με νόμιμες διαδικασίες.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στις καμένες εκτάσεις αλλά και στο υγειές δάσος αυξάνονται.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τιμές πώλησης των καυσόξυλων που προέρχονται μέσα από την πυρόπληκτη ζώνη κυμαίνεται στα 50 με 60 ευρώ τον τόνο, ενώ τα «φρέσκα» καυσόξυλα, δρύινα ή «ελίτικα» φτάνουν τα 120 με 130 ευρώ.
Στην Αθήνα οι τιμές αυτές σχεδόν διπλασιάζονται, λόγω της κρίσης, καθώς όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν το πετρέλαιο και στρέφονται στις ξυλόσομπες για τις ανάγκες θέρμανσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου