12.5.12

ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 60 λεπτά ο παραγωγός ...1.20 ο Καταναλωτής !!

Αυτές τις ημέρες τόσο στην Τριφυλία  όσο και στην Ηλεία έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών θερμοκηπίου με την τιμή παραγωγού να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 60 λεπτά/κιλό

Την ίδια στιγμή, ο καταναλωτής αγοράζει τα πρώτα καρπούζια σε τιμές που ξεκινούν από 1,10 ευρώ/κιλό και φθάνουν στα 1,20 ευρώ/κιλό. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την φετινή καλλιεργητική χρονιά έχει όμως ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων που θα καλλιεργηθούν τελικά στο Νομό Ηλείας, αφού πέρσι σημειώθηκε μια από τις χειρότερες χρονιές στην καλλιέργεια με τον κύριο όγκο της παραγωγής να «μένει» στα χωράφια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται μείωση στην καλλιέργεια που φθάνει το 40%.

 Εν αναμονή εξαγωγών στην Τριφυλία  

Στην περιοχή της Τρυφυλίας τα πράγματα όπως και πέρσι φαίνονται αρκετά αισιόδοξα για τους παραγωγούς. Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας: «Οι συνθήκες μέχρι στιγμής για το καρπούζι ήταν καλές. Η ανάπτυξη των καρπών είναι γρήγορη και εκτιμάμε ότι από 20 έως 30 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία των εξαγωγών. Η ποιότητα των καρπών φέτος θα είναι εξαιρετική αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η καρπόδεση ήταν ιδανικές. Όσον αφορά τα στρέμματα είμαστε στα ίδια με πέρσι δηλαδή περίπου 8.000 στρέμματα. Στα θερμοκήπια ήδη αρχίσαμε την συγκομιδή με την τιμή να κυμαίνεται από 50 έως 70 λεπτά/κιλό».

Μείωση καλλιέργειας στην Ηλεία

Σε ερώτησή μας σχετικά με τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν φέτος μετά την περσινή πολύ άσχημη χρονιά για το καρπούζι στην Ηλεία, ο κ. Τσουκαλάς μας αναφέρει: «Όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση φέτος που φτάνει και το 40%. Όμως δεν μπορώ να μην είμαι επιφυλακτικός διότι επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα. Όλα όσα ακούγονται προκύπτουν συνήθως από τις πωλήσεις σε φυτά κατά την καλλιεργητική περίοδο, τα εφόδια κ.α».agrotypos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου