10.5.12

Πανεπιστημιακοί στο Δημαρχείο Πύλου !!

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης την Πέμπτη 10 Μαΐου συναντήθηκε με το Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, τον κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου Πρύτανη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον κ. Γιώργο Σαββίδη Διευθυντή του Ινστιτούτου NESTOR στην Αθήνα και τον κ. Νίκο Ζαχαριά Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επισφράγισαν την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Απώτερος στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι να γίνει η Πύλος πόλος έλξης του παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο επίτευξης του προαναφερόμενου στόχου, η επιτυχία του οποίου συνιστά διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επικροτεί και υποστηρίζει την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και τονίζει ότι θα σταθεί αρωγός του όλου εγχειρήματος με όποιο τρόπο μπορεί. Ο Πρόεδρος του Δημόκριτου τόνισε επίσης την ανάγκη να καλλιεργηθεί πνεύμα συνεργασίας και δήλωσε ότι επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης στην περιοχή ώστε να δημιουργηθούν πόλοι έλξης σε διάφορους τομείς, όπως νανοντεχνολογία, αρχαιομετρία, πληροφορική. Επίσης, προωθεί τη διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων προκειμένου το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει το έργο των ερευνητών. Στην ίδια κατεύθυνση και δηλώνοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Δρ. Κανελόπουλο τοποθετήθηκε και ο Πρύτανης, κ. Παπαθεοδώρου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιθυμεί να λειτουργήσει στην Πύλο εργαστήριο ενάλιας αρχαιολογίας και αρχαιομετρίας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιστοποιηθούν οι δυνατότητες του Πανεπιστημίου και θα δημιουργηθούν κίνητρα για την προσέγγιση νέων επιστημόνων.

Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή διαπίστωση από όλες τις πλευρές ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η έρευνα το καινοτόμο εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής και δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες τια απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να το υλοποιήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου