11.5.12

ΣΑΜΑΡΑΣ ...Ας πάει να πεί ο Τσίπρας ..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Ευρώπη !!

Για εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη νέα ΚΟ του κόμματος, τονίζοντας όμως ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που κινείται στο δρόμο της λογικής σε ότι αφορά το Μνημόνιο.
«Παρότι είμαστε το πρώτο κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το «ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή, γνώρισε αληθινή συντριβή», ενώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου σημείωσε σκωπτικά ότι είναι «νεοπαγές κόμμα που πούλησε τυφλό λαϊκισμό».
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δικαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά. «Ζητούσα ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί η χώρα και μας έλεγαν για κυβερνήσεις συνεργασίας. Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα». «Τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση ενώ το ΠΑΣΟΚ να επιβιώσει» σημείωσε.
«Επί δυομιση χρόνια μας χτυπούσαν, και μας κατηγορούσαν για ανευθυνους εμάς που διαβάσαμε το Μνημόνιο και προειδοποιήσαμε», υπογράμμισε και εξήγησε τη στάση του έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου λέγοντας:
«Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να πληρωθεί το χρέος και να μεταφερθεί η αποπληρωμή του για τα επόμενα 30 χρόνια».
«Μας κατηγόρησαν ότι τραυματίσαμε την παράταξη επειδή αποδεχτήκαμε την δανειακή σύμβαση», τόνισε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο.
«Επιδιώξαμε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται. Ύστερα ζητήσαμε την τροποποίηση πολιτικών, και τώρα το αποδέχονται σχεδόν όλοι και οι πάντες στην Ελλάδα».
Μίλησε για θέατρο του παραλόγου. «Από την μία το ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στο Μνημόνιο, και από την άλλη οι λαικιστές που απέρριπταν εξολοκλήρου το Μνημόνιο. Εμείς βρισκόμαστε στη μέση στο δρόμο του ρεαλισμού. Γιατί όταν όλοι σκαρφαλώνουν στα κάγκελα, κάποιος πρέπει να μείνει στο δρόμο της λογικής.»
«Για πρώτη φορά έθεσα το θέμα της αλλαγής πολιτικών στις επιστολές που έστειλα στους εταίρους» είπε και υπενθύμισε ότι «πολλοί έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται μέχρι που βγήκαν οι δανειστές μας και το παραδέχτηκαν». Σημείωσε δε ότι και τις τέσσερις λέξεις που είναι στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη (ευρωομόλογο, ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα) «τις έχει εισαγάγει η Νέα Δημοκρατία».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κέρδισε την δεύτερη θέση αλλά παραδεχτηκε ότι δεν είχε πρόγραμμα. «Έλεγε ότι έχει πρόγραμμα εξουσίας, αλλά μόλις πήρε την δεύτερη θέση παραδέχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμο »
«Οι άνθρωποι δεν κατανοούν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι», είπε χαρακτηριστικά.
Με την στάση και τις προτάσεις, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «προκάλεσαν ανησυχία στο εσωτερικό και συσπείρωσαν τους εχθρούς μας στο εξωτερικό. Σκεφθείτε να κυβερνούσαν κιόλας».
«Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας, δεν γίνεται» υπογράμμισε.
Για την συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι πρότεινε δύο διαφορετικά σενάρια. Είτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είτε να παρέχει ψήφος ανοχής στις δυνάμεις που θεωρούν ότι μπορούν να κυβερνησουν. «Μόνος όρος που θέτουμε είναι η παραμονή στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «ξόδεψε χρόνο για να συνομιλεί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τον ενδιέφερε περισσότερο η εκλογική πελατεία παρά η δημιουργία κυβέρνησης».
«Αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρχουν πολλοί που θα τρέχουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε ότι οι πολίτες σύντομα θα μάθουν όλα αυτά.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα αντιπαρατεθούν δύο μέτωπο, το αντιευρωπαϊκό μέτωπο της Αριστεράς που μας οδηγεί έξω από το ευρώ και το ευρωπαϊκό μέτωπο, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, «ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας»:
«Ετοιμάζουν αριστερό, αντιευρωπαϊκό εκλογικό μέτωπο. Θα πέσουν όμως σε ένα πολύ μεγαλύτερο και ισχυρό μέτωπο, το ευρωπαϊκό Μέτωπο στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει όσους θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη αλλά όχι ως πειραματόζωο των μέτρων και της λιτότητας»
Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά είπε αν συνεχίσει έτσι, «τότε θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου