8.5.12

Σήμερα παίρνει την εντολή ο Τσίπρας !!

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα  στις 2 μμ στο προεδρικό μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:
1. Την άρνηση του Μνημονίου
2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Σχετικά με την συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του - δεύτερου - πλέον κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά την χθεσινή συνάντηση Σαμαρά -Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Πλήρεις απαντήσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να δώσει σήμερα  ο κ. Τσίπρας.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
Νωρίς χθές  το απόγευμα , συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει  σήμερα ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή.
Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και αύριο θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου