22.6.12

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο Γύθειο !


Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ολοκλήρωσε την 4η Αθλητική Ημερίδα της χρονιάς με τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» στο Γύθειο, με τη συμμετοχή 1500 μαθητών, αθλητών και Ολυμπιονικών, στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής.
Με την ευκαιρία της άφιξής της στο Γύθειο, η ΕΘΝΟΑ παρουσίασε ένα αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον Ολυμπιονίκη Χαρίλαο Βασιλάκο (2ο Μαραθωνοδρόμο στην Αθήνα το 1896), που κατάγεται από την περιοχή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης.
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Χαρίλαο Βασιλάκο μίλησε η διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ιλεάνα Κλοκώνη.
Μίλησαν επίσης ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Γεώργιος Ροζάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, και ο πρώην άσος του μπάσκετ, Νάσος Γαλακτερός.
Εντυπωσιακή ήταν η ομιλία του εγγονού του Χαρίλαου Βασιλάκου.
Τον επίλογο της εκδήλωσης έκανε ο συγγραφέας-ερευνητής Ντόναλντ Μακφέιλ.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ακόμα οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βούλα Ζυγούρη, καθώς και οι πρωταθλητές Φανή Ψαθά, Βασίλης Κολλάρος, Κυριακή Γαλάνη και Χρήστος Μασούρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου