23.6.12

Μπάινουν στην κατάψυξη....αλλά τα πετάμε !


Πόσα και πόσα δεν έχετε πετάξει στα σκουπίδια; Δεν είναι καιρός πια για αυτά. Μάθετε παρακάτω, τι μπορείτε να κρατήσετε για αρκετό διάστημα.
Κρασί
Αν περίσσεψε κρασί στο μπουκάλι, καλύτερα να το βάλετε στην κατάψυξη αντί να το πετάξετε. Δεν θα μπορέσετε να το πιείτε ξανά, αλλά να το χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική.
Σάλτσα ντομάτας
Συνήθως χρησιμοποιούμε λίγη σάλτσα ντομάτας. Την υπόλοιπη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Φρέσκα βότανα
Τα φρέσκα μυρωδικά βγαίνουν συγκεκριμένη εποχή. Για να έχετε πάντα στην διάθεσή σας βασιλικό ή φρέσκο θυμάρι, η λύση είναι η κατάψυξη.
Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για πάνω από 6 μήνες και έτσι έχετε στην διάθεσή σας, πάντα φρέσκα.
Ψωμί
Μπορείτε να έχετε ψωμί στην κατάψυξη για περίπου 3 μήνες και έτσι δεν θα ξεμείνετε ποτέ.
Γάλα
Αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι και έχετε ακόμη φρέσκο γάλα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το βάλετε στη κατάψυξη για 3 μήνες.
Τυρί
Το τυρί μπορεί να τοποθετηθεί στην κατάψυξη για αρκετό διάστημα.
Βούτυρο
Βάλτε βούτυρο στην κατάψυξη για να το έχετε πάντα στην διάθεση σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου