22.6.12

"Μόνον ένας Σαμαράς απόψε στο γήπεδο του Γκντανσκ, ο επιθετικός της εθνικής ομάδας της Ελλάδας", δηλώνει ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ


«Από ό,τι γνωρίζουμε, στο γήπεδο απόψε θα βρίσκεται μόνο ένας Σαμαράς.
Ο επιθετικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, ερωτηθείς εάν στο Γκντανσκ θα βρίσκεται απόψε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας δε σε ερώτηση εάν η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναλάβει μερίδιο ευθύνης σε περίπτωση ήττας της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, ο κ. Στράιτερ, σχολίασε: «Το ωραίο σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι ότι έντεκα άτομα προσπαθούν να βάλουν τη μπάλα στο τέρμα και ότι γύρω τους κάθονται ογδόντα εκατομμύρια ομοσπονδιακοί προπονητές» και πρόσθεσε: «Πιστεύω θα φορτώνατε στην καγκελάριο, η οποία ήδη κουβαλάει πολλά βάρη, ένα βάρος που δεν της αναλογεί, καθώς είναι μόνο θεατής».
Ο κ. Στράιτερ είχε δηλώσει σε προηγούμενη ενημέρωση των συντακτών στο Βερολίνο ότι η κυρία Μέρκελ δεν θα βρισκόταν στο γήπεδο για τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, καθώς την ίδια ημέρα έπρεπε να βρίσκεται στην Ρώμη.
«Θα χρειαζόταν να διακτινιστεί», είχε πει τότε χαριτολογώντας.
Σήμερα, ωστόσο, ρωτήθηκε εάν με τον ίδιο τρόπο που άλλαξε το πρόγραμμά της σε σχέση με την επίσκεψη στην Ιταλία θα μπορούσε, σε περίπτωση πρόκρισης της Γερμανίας, να αλλάξει και την ημερομηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ημιτελικό στην Πολωνία, για να απαντήσει: «Σχετικώς με αυτό δεν θα ήθελα τώρα να κάνω καμιά υπόθεση.
Είμαι προσεκτικός, διότι την τελευταία φορά "την πάτησα" και δεν θέλω να ξανακάνω λάθος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου