" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

13.7.12

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας !

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 18ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, με την παράσταση Panorama του ευρηματικού χορογράφου Philippe Decouflé, η οποία εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Οι θεατές απόλαυσαν και ανταποκρίθηκαν ενεργά στο πολύ εύστοχο χιούμορ και τις ευρηματικές χορογραφίες του χορογράφου, όπως τις παρουσίασαν   οι εξαιρετικοί ερμηνευτές του, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο Γιάννης Μίχος. Έτσι, ένα κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο, στο Κάστρο της Καλαμάτας πλημμύρισε από το μαγικό, παραμυθένιο και σε πολλά σημεία νοσταλγικό Πανόραμα του Φιλίπ Ντεκουφλέ, με τα παράξενα πλάσματα, τις μάγισσες και την παρέλαση του Τσίρκου, τα παιχνίδια με τις σκιές και το φως, τους αιωρούμενους χορευτές και πολλά άλλα. 
Στην πρεμιέρα παρευρέθησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Ε.Νίκας, η πρ. Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, o Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Σαμπαζιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλευράς, οι Δήμαρχοι Πύλου Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Ολιβιέ Ντεκότ,   η κα Ιζαμπέλ Οριό, η Ακόλουθος Πολιτισμού κα. Μισελίν Μπουσέζ, η κα. Κατρίν Βελισσάρη, Διευθύντρια του  ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και πλήθος προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού συνεχίζονται μέχρι τις 19 Ιουλίου.
----
Ευφάνταστος,
διάσημος, ευρηματικός, αυτοανατρεπτικός: ο Φιλίπ Ντεκουφλέ επανέρχεται στην Καλαμάτα με τη νέα του παραγωγή Panorama. Το σύμπαν του ευρηματικού καλλιτέχνη, γεμάτο παράξενα πλάσματα που ξεφυτρώνουν στη σκηνή ή ίπτανται, γεμάτο με τον ενθουσιασμό του δημιουργού για τις παλιές αναζητήσεις της κινούμενης εικόνας, για τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, για το τσίρκο των ακροβατών και των κλόουν, θα πλημμυρίσει τη σκηνή του Κάστρου με θεαματικές και μαγικές εικόνες. Οι πιστοί του φίλοι θα ξαναβρούν στο Panorama τον γνώριμο Ντεκουφλέ με σκηνές από παλιότερες αγαπημένες χορογραφίες, αλλά η παράσταση θα τον συστήσει και στους νεότερους, αφού με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και την οικεία του αγάπη για τον κόσμο του θεάματος αναδιφεί στις καλύτερες στιγμές του τριαντάχρονου έργου του για να τις ανατρέψει γι' άλλη μια φορά.

Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Philippe Decouflé
Σχεδιασμός κοστουμιών: Philippe Guillotel
Συντονισμός χορευτών, κοστουμιών και σκηνικού: Eric Martin
Σχεδιασμός φωτισμών και Διεύθυνση σκηνής: Begoña Garcia-Navas
Μουσική: Karl Biscuit, Hugues de Courson, Claire Diterzi,Sébastien Libolt & la Trabant, Parazite Système Sonore (Marc Caro, Joelle Colombeau,Spot Phélizon), Joseph Racaille
Ταινία: Dominique Willoughby
Ερμηνεύουν: Julien Ferranti, Rémy-Charles Marchant, IoannisMichos, Matthieu Penchinat, Lisa Robert, Marie Rual, Violette Wanty
Σκηνικά: Chloé Bouju, Pascal Redon
Ήχος: Nathalie Cabrol, Nicolas Delbart (σε εναλλαγή)
Εκτέλεση κοστουμιών: Peggy Housset
Διευθυντής παραγωγής: Frank Piquard
Τεχνικός διευθυντής: Lahlou Benamirouche
Παραγωγή: Juliette Médevielle, Charlotte Renaud
Υπεύθυνη διεθνούς περιοδείας: Esther Welger-Barboza
Προώθηση στον τύπο: Planbey /Dorothée Duplan
Παραγωγή: Compagnie DCA - Philippe Decouflé
Συμπαραγωγή: Théâtre National de Bretagne - Parc de la Villette - MC2 Grenoble -TorinoDanza - La Coursive,La Rochelle- Théâtre de Nîmes - Théâtre de Caen - CNCDC Châteauvallon
Η ομάδα DCA επιχορηγείται ως ανεξάρτητη ομάδα από την DRAC d’Ile-de-France, τοΥπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας, το Γενικό Συμβούλιο τουSeine-Saint-Denis και της Πόλης του Saint-Denis, και λαμβάνει υποστήριξηεπένδυσης από το Συμβούλιο της Ile-de-France.
Ο Philippe Decouflé είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Théâtre National de Bretagne.
Σε συνεργασία με το Institut Français de Grèce

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου