13.7.12

Φοιτητές, παπάδες και φαντάροι στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται δέκα υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς έχουν δέκα ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσουν πού ακριβώς θα μπει το «μαχαίρι», προκειμένου να εξοικονομηθούν συνολικές δαπάνες ύψους 11,5 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 24 Ιουλίου, οπότε και έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα.
Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η πληρωμή των κληρικών κατά 50% από το κράτος, καθώς και σειρά άλλων δαπανών, όπως προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, μισθοί ΔΕΚΟ.
Χθες έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αντώνη Μανιτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Ανδρέα Λυκουρέτζου, Αντώνη Ρουπακιώτη και Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Νέα συνάντηση ορίστηκε για τη Δευτέρα, προκειμένου την Τετάρτη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση να έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των μέτρων που προκρίνονται. Σήμερα, Παρασκευή, θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων.
Μέχρι στιγμής κανένα μέτρο δεν έχει «κλειδώσει».Zougla

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου