14.7.12

ΚΟΡΩΝΗ-Νικηφόρος Βρεττάκος, αφιέρωμα στον άνθρωπο και ποιητή

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2012

Νικηφόρος Βρεττάκος, αφιέρωμα στον άνθρωπο και ποιητή

ΚΟΡΩΝΗ, Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


Εκδήλωση τιμής για τον «ποιητή του Ταϋγέτου» Νικηφόρο Βρεττάκο οργανώνεται από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του και την ανακήρυξη του «Έτους Βρεττάκου 2012» από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Η βραδιά πλαισιώνεται από λογοτεχνικό και μουσικό μέρος αποσκοπώντας στη σκιαγράφηση της πνευματικής του προσωπικότητας. Θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό χώρο εκδηλώσεων του αλσυλλίου της Παναγίας Ελεήστριας, στις παρυφές του Κορωναίκου κάστρου (9.00 μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

 Η σύγχρονη-διαχρονική αποτύπωση του κόσμου μέσα από τους στίχους και τα κείμενα του Ν. Βρεττάκου θ’ αποτελέσουν το σημείο αιχμής για τους ομιλητές Κώστα Βρεττάκο (σκηνοθέτης), Ελένη Τζινιέρη-Τζανετάκου (βιβλιοθηκονόμος – Αρχείο Βρεττάκου/Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης), Βασίλη Ρούβαλη (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Μαρία Τσαγκαράκη (φιλόλογος).

Η συναυλία που θ’ ακολουθήσει, περιλαμβάνει τραγούδια από έργα του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου, βασισμένα σε ποίηση του Ν. Βρεττάκου. Ποιήματα θα διαβάσει η Ελένη Τζιαμουράνη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Μαντώ Παναγιωτάκη, Ελένη Τζιαμουράνη και ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος
Πληροφορίες & το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ αναλυτικά: http://www.korone.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=20
Είσοδος ελεύθερη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου