24.8.12

Ηρεμία στο Στρατόπεδο Κορίνθου


Ηρεμία επικρατεί εντός κι εκτός του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη στην Κόρινθο, όπου από χθες κρατούνται περίπου 300 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς' στην Κορινθία.
Από τον χώρο έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ και παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν το στρατόπεδο, ενώ έχουν αποχωρήσει και οι πολίτες που, χθες, είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα συνεπλάκησαν ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες εντός του στρατοπέδου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο στρατόπεδο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης.
Απόψε στις 7.30, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου εξέδωσε, επίσης, ομόφωνο ψήφισμα, που καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο μετατράπηκε το στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου