13.9.12

Δεν τους χώρισε ο Θάνατος !!!


Αυτή είναι η απίθανη ιστορία του γερμανικού ποιμενικού που ακούει στο όνομα Capitan και παραμένει μέρα νύχτα δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του στο χωριό Carlos Paz της Αργεντινής εδώ και έξι χρόνια...  Ο Αργεντίνος Miguel Guzman αγόρασε τον Capitan το 2005 ως δώρο γενεθλίων για τον 13χρονο γιο του Damian. Έναν όμως χρόνο αργότερα, ο Guzman πέθανε ξαφνικά από ανακοπή.
Όταν μετά την κηδεία του η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι τους, ο Capitan ήταν άφαντος.
"Τον ψάχναμε παντού μέχρι που νύχτωσε", θυμάται η άτυχη χήρα σήμερα. "Όταν δεν τον βρήκαμε πουθενά, θεωρήσαμε πως συνέβη το αυτονόητο. Ήταν μόλις ενός έτους, δεν είχε βγει ποτέ βόλτα χωρίς λουρί. Πιστέψαμε πως τον χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο και πως δεν θα τον βλέπαμε ποτέ ξανά".
Όταν όμως μια εβδομάδα αργότερα η οικογένεια επισκέφθηκε και πάλι τον τάφο του Miguel Guzman, μια έκπληξη τους περίμενε. Ο Capitan ήταν εκεί. Και μόλις τους είδε, έτρεξε προς το μέρος τους, κάνοντας ήχους σα να έκλαιγε γοερά.
"Φεύγοντας, μας ακολούθησε μέχρι το σπίτι, όπου και έμεινε για δυο ώρες. Αλλά ξαναέφυγε. Και έκτοτε τον βρίσκουμε πάντα, συνέχεια και μόνο να κάθεται σαν φύλακας δίπλα στον τάφο του συζύγου μου", συνεχίζει η χήρα.
Το περίεργο όμως είναι, σύμφωνα τόσο με την οικογένεια Guzman όσο και με τον φύλακα του νεκροταφείου, Hector Baccega, πως ο Capitan που δεν είχε ποτέ πριν ξαναβρεθεί στο εν λόγω νεκροταφείο, βρήκε τον τάφο του αφεντικού του μόνος του. Και κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα ακριβώς, φεύγει από δίπλα του και ξαπλώνει πάνω του. "Σα να μη θέλει να πέσει η νύχτα και το αφεντικό του να μη νιώθει την ανάσα του", δηλώνει συγκινημένος ο Hector Baccega..DAILY MAIL
enikos.gr
/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου