4.10.12

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ - Συλλήψεις και προσαγωγές !

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μισή ώρα μέσα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, μεταξύ περίπου 300 εργαζομένων (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ) στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ανδρών των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους έξι μήνες, σήκωσαν τα ρολά της πύλης του Πενταγώνου και μπήκαν στον αυλόγυρο κατευθυνόμενοι προς το κτίριο του υπουργείου. Επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χημικών και συγκρούσθηκαν με τους διαδηλωτές.

Άνδρες από τουλάχιστον τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έθεσαν σε κλοιό τους διαμαρτυρόμενους, ενώ έγιναν και προσαγωγές με πιο πρόσφατη αυτή του προέδρου των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσου.

Το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα», που ζητεί συνάντηση με τον υπουργό 'Αμυνας, θέτει θέμα δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρει, από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν «οριστική και βιώσιμη» λύση για τα ναυπηγεία, δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στο εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ έχουν ζητήσει να υπάρξει σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα και "πάγωμα" της καταβολής δόσεων των στεγαστικών δανείων.
Σημειώνεται ότι συντονιστής για το θέμα των ναυπηγείων έχει τεθεί, από την κυβέρνηση, ο Νίκος Αναστασόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου