3.11.12

ΣΟΚ-16χρονη μαθήτρια έπεσε σε κώμα από το ποτό !

16χρονη μαθήτρια στη Ρόδο έπεσε σε κώμα…από το ποτό!Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δώδεκα μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη κοπέλα σώθηκε από θαύμα χάρη στην παροχή πρώτων βοηθειών από τη μητέρα της και την άμεση μεταφορά της στη κλινική.
Χθες οι γονείς της ανήλικης διά του συνηγόρου τους κ. Στέλιου Κιουρτζή υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας να αξιολογηθεί το όλο περιστατικό και να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του ή των υπευθύνων που σε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και χωρίς να ελέγξουν αν πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή όχι διαθέτουν σε αυτά αλκοολούχα ποτά!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Η νεαρή κοπέλα όπως κάθε Σάββατο περίπου στις 7 το απόγευμα βγήκε στο κέντρο της πόλης για βόλτα μαζί με δύο φίλες της και θα επέστρεφε σπίτι περίπου στις 10.30.
Όλα πήγαιναν καλά, όταν περίπου στις 10 το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, οι γονείς της ανήλικης έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της, η οποία και τους είπε πως η 16χρονη δεν είναι καλά, διότι ήπιε αλκοόλ (βότκα) και πως βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση σε ένα παγκάκι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, απέναντι από τη θέση «Κολώνα». Άμεσα και σε κατάσταση «σοκ», οι γονείς της κοπέλας έφθασαν στο σημείο, όπου είδαν την κόρη τους να είναι αναίσθητη! Τότε η μητέρα η οποία τυγχάνει επαγγελματίας νοσηλεύτρια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην κλινική.
Σύμφωνα με όσα τους είπαν στη συνέχεια οι γιατροί η διάγνωση με την οποία εισήχθη η 16χρονη ήταν «διαταραχές του καρδιακού παλμού, – λιποθυμικό επεισόδιο από οξεία μέθη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της κοπέλας και ενώ ήταν σε κωματώδη κατάσταση της χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μετά από ένα δεκάωρο (10) παρατηρήθηκε βελτίωση της πορείας της. Τελικώς η ανήλικη εξήλθε από την κλινική την επόμενη ημέρα, με διάγνωση εξόδου «ήπια δηλητηρίαση – οξεία μέθη».
Μάλιστα όπως τόνισαν οι θεράποντες ιατροί, η νεαρή κοπέλα στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή, διότι αφενός μεν προσήλθε από τους γονείς της στην κλινική άμεσα, αφετέρου δε η μητέρα της παρείχε τις πρώτες βοήθειες τάχιστα. Σε περίπτωση δε που υπήρχε η οποιαδήποτε καθυστέρηση και ολιγωρία θα είχε δυστυχώς επέλθει το μοιραίο και η 16χρονη θα είχε αποβιώσει (!!!).
Αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ οι γονείς της κοπέλας άρχισαν να ερευνούν πως κατέληξαν τα τρία κορίτσια να πίνουν αλκοόλ και διαπίστωσαν πως είχαν προμηθευτεί ένα μπουκάλι βότκα από κάβα στη πόλη της Ρόδου, ή οι υπεύθυνοι της οποίας το έδωσαν στις νεαρές χωρίς να ζητήσουν ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να αποδείκνυε ότι είναι ενήλικες!
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έχει δημοσιοποιήσει η «Ροδιακή» δεν είναι το μοναδικό αυτό περιστατικό μέθης ανηλίκων, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον άλλα τρία. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και εισαγγελέα Ανηλίκων κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, ο οποίος έχει ήδη παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα θα γίνει από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητηθεί τα στοιχεία των μαθητών αλλά και να ληφθούν καταθέσεις τόσο από τους ίδιους όσο και από τους γονείς των παιδιών αυτών, ενώ παράλληλα θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία και ο πλήρης ιατρικός φάκελος των ανηλίκων.
Ο κ. εισαγγελέας διέταξε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες αλλά και τους υπευθύνους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) οι οποίοι χορήγησαν οινοπνευματώδη ποτά στους ανήλικους μαθητές.
Ρεπορτάζ: Ελευθερία Πελλού: rodiaki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου