3.11.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Εντυπωσιακή άσκηση για τους Σεισμούς !

Η κωδική ονομασία της άσκησης είναι «Αθηνά».
Η άσκηση  ξεκίνησε  στις έξι το απόγευμα, στο χώρο του πρώην ξενοδοχείου «Διεθνές», στη συμβολή των οδών Μεσσήνης, Είρας και Αρτέμιδος.
Η σημαντική  αυτή εκδήλωση, περιελάμβανε επίσης   έκθεση οχημάτων, εξοπλισμού, φωτογραφίας, προβολή ενημερωτικών βίντεο, κλπ.
Αυτή την ώρα στο Πνευματικό Κέντρο, γίνονται  ενδιαφέρουσες ομιλίες υπό τον γενικό τίτλο «Σεισμός-Ας είμαστε προετοιμασμένοι».
Ομιλητές είναι ,ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, Παναγιώτης Τουλιάτος, με θέμα «Ο παραγνωρισμένος αντισεισμικός χαρακτήρας των παραδοσιακών μας κατασκευών», η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Χ. Γκουντρομίχου, με θέμα «Καλλικράτης-Επιχειρησιακός σχεδιασμός
για σεισμό», καθώς και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, με θέμα «Προσεισμικός Έλεγχος Δημοσίων Κτηρίων. Χώροι καταφυγής στην Καλαμάτα».
Ενώ  χαιρετισμοί  έγιναν από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλη Καπέλιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου