3.11.12

Οι Έλληνες ζουν λιγότερο από τους άλλους λαούς

Βαρύ είναι το τίμημα για τους Έλληνες που "εγκαταλείπουν" τη μεσογειακή διατροφή λόγω οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατρακυλά στην 13η θέση όσον αφορά το προσδόκιμο επιβίωσης χάνοντας την προνομιακή 3η θέση την οποία κατείχε το 1970.
Τα στοιχεία δίνει στο "φως" μελέτη του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού "British Journal of Medicine"  την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Οι επιστήμονες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εικάζουν πως η κατρακύλα δεν θα σταματήσει εδώ αφού η βασική της αιτία - δηλαδή η ανθυγιεινή διατροφή - συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 1η αιτία για τη δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι η εγκατάλειψη του μεσογειακού τρόπου διατροφής. Αντίθετα, τη μεσογειακή δίαιτα υιοθέτησαν άλλα κράτη, με αποτελέσματα να μας ξεπεράσουν.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000.000 ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ η υπέρταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κακή διατροφή.
Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι απαιτήσεις της Μέρκελ να κατακλυστεί η ελληνική αγορά με ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα που θα επιβαρύνουν την υγεία των Ελλήνων και θα μειώσουν περαιτέρω το προσδόκιμο ζωής των πολιτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου