3.11.12

Νίκα δείχνει ο Αλευράς για τη διάλυση της Μπιρμπίτας

Το Δήμο Καλαμάτας -και ειδικά τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα- κατέδειξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς ως υπεύθυνο για την απαξίωση και την καταστροφή που ακολούθησε στον καταυλισμό υποδοχής των τσιγγάνων, στην Μπιρμπίτα.
«Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, καταρτίστηκε προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση του καταυλισμού μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καλαμάτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να την υπογράψει, αλλά αυτός δεν το έπραξε ποτέ» δήλωσε ειδικότερα ο Π. Αλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 
Νωρίτερα ο Π. Αλευράς, ερωτώμενος για την προοπτική του καταυλισμού -μετά την αποκάλυψη του υπέρογκου κόστους των ζημιών στις υποδομές του- άφησε να εννοηθεί ότι έχουν ξεκινήσει διεργασίες για να εξευρεθεί μια άλλη λύση.
Πιεζόμενος για διευκρινίσεις, ο αντιπεριφερειάρχης περιορίστηκε να δηλώσει -χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες- ότι έχουν υπάρξει επανειλημμένες επαφές με τον Αγγελο Συρίγο, γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με «μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους τσιγγάνους στη Μεσσηνία, που θα μπορούσε να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες περιοχές».
Μάλιστα, ο Π. Αλευράς, επικαλούμενος «ειδικούς» -τους οποίους δεν κατονόμασε πάντως- εξέφρασε την θέση ότι εξ αρχής ήταν λάθος η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου στη Μπιρμπίτα, τόσο επειδή ήταν απομακρυσμένη, όσο και επειδή βρίσκεται σε ελώδη περιοχή -«η γκετοποίηση των τσιγγάνων είναι ό,τι χειρότερο» κατέληξε.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου