3.11.12

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Παράνομη λειτουργία νηπιαγωγείου στο Βλαχόπουλο !

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Κύριε συντάκτα
Στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας λειτουργεί νηπιαγωγείο με δυο νήπια, τέσσερα προνήπια και δυο νηπιαγωγούς.
Η λειτούργία του είναι παράνομη εφόσον η σχετική με τη λειτουργία νηπιαγωγείων εγκύκλιος (ΦΕΚ 1507/2006) ορίζει ρητά πως ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο μπορεί να υπάρχει μόνο όταν είναι εγγεγραμμένα εφτά νήπια.
Τα προνήπια όπως γνωρίζουμε δεν έχουν υποχρεωτική φοίτηση. Το νηπιαγωγείο αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν κλειστό όπως άρμοζε λόγω του ανύπαρκτου αριθμού παιδιών. 
Πριν από δυο εβδομάδες όμως άνοιξε επειδή η νηπιαγωγός που είχε υπηρετήσει εκεί τουλάχιστον άλλες δυο χρονιές έκανε αίτηση βελτίωσης θέσης,αίτηση που ικανοποιήθηκε.
Από ένα χωριό έξω από τη Κορώνη,όπου βρίσκονταν μετατέθηκε εσωτερικά στο Βλαχόπουλο ώστε να είναι πιο κοντά στη Καλαμάτα.
Το νηπιαγωγείο άνοιξε μετον ίδιο αριθμό νηπίων,δεν πραγματοποιήθηκε καμία καινούρια εγγραφή, με τον οποίο είχε παραμείνει σε αναστολή.Από ότι φαίνεται ο μόνος λόγος για τον οποίο άνοιξε ήταν η ικανοποίηση του αιτήματος βελτίωσης θέσης της νηπιαγωγού.
Λίγες μέρες αργότερα εμφανίστηκε η δεύτερη νηπιαγωγός στα πλαίσια ενός προγράμματος που ονομάζεται παράλληλη στήριξη. 
Σημειωτέον ούτε η επανατοποθέτηση της πρώτης νηπιαγωγού στο χωριό ,ούτε η πρόσληψη και η τοποθέτηση της δεύτερης ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της πρωτοβάθμιας όπως πολύ σωστα παρατήρησε μια ενδιαφερόμενη μητέρα.
Ο ρόλος της δεύτερης νηπιαγωγού είναι παντελως δυσνόητος.Πώς μια νηπιαγωγός με δυο νήπια (και τέσσερα προνήπια) χρειάζεται υποστήριξη από μια δεύτερη νηπιαγωγό είναι ακατανόητο.
Προφανώς η πρωτοβάθμια είχε καλύψει όλες τις ανάγκες όλων των νηπιαγωγείων του νομού που έκαναν αίτηση για παράλληλη στήριξη και θεώρησαν σωστό να στείλουν εκεί αυτή που περίσσεψε.
Την ίδια ακριβως χρονική στιγμη σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων οι ιθύνοντες της πρωτοβάθμιας έκλεισαν το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο από το Χατζη, από το χωριό μου.
Το σχολείο αυτό είχε εγγεγραμμένους έξι μαθητές ,αριθμός πολύ μικρός για να δικαιολογηθουν τα έξοδα του σχολείου.
Το δεχτήκαμε αναγκαστικά όπως δεχτήκαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα το κλείσιμο του νηπιαγωγείου.
Όταν φέτος το Σεπτέμβρη έκλεισαν το δημοτικό στο Χατζή (αναστολή από 14/9 απόφαση με αρ.πρωτοκόλλου 26/13-9-2012 της πρωτοβάθμιας ) , έκλειναν και το νηπιαγωγείο της Μαραθούπολης (αναστολή από 1/9 απόφαση με αρ.πρωτοκόλου 26/13-9-2012 της πρωτοβάθμιας ) λόγω μικρού αριθμού μαθητών 
Σας ρωτώ λοπόν ποια η διαφορά;
Γιατί αποφάσισαν πως το ένα νηπιαγωγείο οφείλει να παραμείνει κλειστό και το άλλο να ανοίξει τη στιγμή που έχουν τον ίδιο αριθμό νηπίων;Το θέμα του δημοτικού δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Θάρρος στις 4/10 όπου ο διευθυντής ξεκαθάριζε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει κανονικά το δημοτικό του Χατζη παρά τις συνεχόμενες πιεσεις που ασκούσε ο δήμος Μεσσήνης με τα 101 και πλέον χωριά.
Αυτό δε μπορούσε να λειτουργήσει σε αντίθεση με το νηπιαγωγείο των δυο νηπίων.
Ίσως σκεφτείτε ότι οι γονείς παραποίησαν την αλήθεια παρουσιάζοντας την διαφορετική.
Η πρωτοβάθμια και ίδίως η κεφαλή της δε δικαιολογούνται.
Δε θέλω να θεωρήσετε ότι κινητοποιούμαι τοπικιστικά.
Στο νομό μας καθώς και πανελλαδικά έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί εκαντοντάδες σχολεία δημιουργώντας σε μας τους γονείς εκαντοντάδες προβλήματα.
Δεν είμαι αιθεροβάμων έχω αίσθηση της πραγματικότητας σε αντίθεση με άλλους που θα έπρεπε να διαθέτουν ενσυναίσθηση κυρίως λόγω της θέσης τους.
Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως τηλεφωνικώς και εγγράφως , πάντοτε επώνυμα,τόσο στη τοπική πρωτοβάθμια όσο και στη περιφερειακή διεύθυνση στη Τρίπολη.
Δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.Το μόνο που λάβαμε είναι χλευασμός,αδιαφορία καθώς και υβριστικά σχόλια.
Ο κύριος Πανάκος Ζαχαρίας προϊστάμενος στη περιφερειακή διεύθυνση απάντησε σε μια συγχωριανή μου που τον ρώτησε γιατί το νηπιαγωγείο αυτό λειτουργεί τη στιγμή που άλλλα σχολεία έχουν κλείσει ,της απάντησε πως καλά κάνουν και πώς δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Ο κύριος αυτός θεωρεί το υποτιθέμενο επίπεδο του ανάλογο μόνο κατόχων διδακτορικών τίτλων.
Όλους τους υπόλοιπους τους θεωρεί ποταπούς
.Δεν έχω τίποτα εναντίον των εκπαιδευτικών ,γνωρίζω πολλούς οικογενειάρχες που εργάζονται σκληρά υπομένοντας τμήματα εικοσι πέντε παιδιών με πενιχρές απολαβές τη στιγμή που εμείς δεν αντέχουμε τα ίδια μας τα παιδιά.Δε τίθεται λοπόν ζήτημα εμπάθειας. 
Και οι δυο νηπιαγωγοί μου είναι παντελώς άγνωστοι.
Τίθεται όμως ζήτημα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.Τίθεται ζητημα διακρίσεων . 
Στη Καλαμάτα χαρακτηρίζουν τα νήπια υπεράριθμα και τα διώχνουν αδιαφορώντας για την ημερομηνία εγγραφής τους.
Το ζήτημα του Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου έχει θορυβήσει πολλούς γονείς που έχουν με τη σειρά τους διαμαρτυρηθεί χωρίς αποτέλεσμα όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω.
Ζητούμε να συμπεριφερθούν σε αυτό το νηπιαγωγείο όπως συμπεριφέρθηκαν στα δικά μας σχολεία και σε τόσα άλλα ανα την Ελλάδα.
Ζητούμε να το κλείσουν και να στείλουν τις τυχερές νηπιαγωγούς σε κανονικά νηπιαγωγεία να δουλέψουν κανονικά και όχι να δουλεύουν τους άλλους. 
Μην έχετε καμία αμφιβολία. Όσα σας λέω είναι αληθινά και διασταυρωμένα, χάρη στους γνωστούς που έχει ο καθένας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας. 
Ερευνήστε την υπόθεση και δημοσιεύστε την. Δεν πρέπει να σιωπούμε ,πρέπει να μιλάμε. Ειδικά τώρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γ.Β.

*τα στοιχεία του καταγγέλοντος βρίσκονται στην διάθεση της διαχείρισης της ιστοσελίδας 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου