4.1.13

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ξυλοδαρμό ανήλικου αλλοδαπού

Διέψευσε την Πέμπτη η ΓΑΔΑ καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σχετικά με ξυλοδαρμό ανήλικου αλλοδαπού στο κέντρο κράτησης μεταναστών, στην Αμυγδαλέζα. Με βάση την καταγγελία, την Πρωτοχρονιά αστυνομικός κλότσησε και τραυμάτισε στο στομάχι ανήλικο Πακιστανό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Χθες, η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμό του 14χρονου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διευκρίνισε ότι ο ανήλικος επικαλούμενος πόνο στην κοιλιά μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΑΤ και στη συνέχεια στα νοσοκομεία Παίδων «Α. Κυριακού» και «Αγ. Σοφία» όπου όμως οι γιατροί δεν διαπίστωσαν παθολογικά ευρήματα και συνέστησαν διαιτητική αγωγή.

Ο 14χρονος συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου για παράνομη διαμονή στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για απροθυμία του υπ. Δημόσιας Τάξης στη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών, που δυσφημούν το σύνολο του προσωπικου της αστυνομίας. Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου, που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «εκτός τόπου και χρόνου» παραπέμποντας στην επίσιμη διάψευση του περιστατικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου