2.1.13

Σε δόσεις η μείωση στις συντάξεις Ιανουαρίου

Τμηματικά θα εφαρμοσθούν οι μειώσεις στις συντάξεις Ιανουαρίου, που δεν εφαρμόσθηκαν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί το ενιαίο σύστημα πληρωμών των συντάξεων. Οι συντάξεις του Ιανουαρίου καταβλήθηκαν χωρίς τη μείωση που προβλεπόταν από τον νέο νόμο, όμως το υπουργείο Εργασίας αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ολόκληρο το ποσόν της μείωση στη σύνταξη του επόμενου μήνα.

Κι αυτό γιατί η σύνταξη του Φεβρουαρίου, θα είναι σε κάθε περίπτωση μειωμένη και η επιβολή "διπλής μείωσης" στον ίδιο μήνα θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους συνταξιούχους. Σύμφωνα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, «για κοινωνικούς λόγους, αναζητείται τρόπος ώστε το ποσό της μείωσης να "απλωθεί" από τρεις ως τέσσερις μήνες προκειμένου να είναι περισσότερο ανώδυνο».

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει πάντως, ότι οι συντάξεις του Φεβρουαρίου θα καταβληθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί το νέο σύστημα της ψηφιακής βάσης συντάξεων και συνταξιούχων, που δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Με τον νόμο του νέου μνημονίου, οι συντάξεις μειώνονται από 5% έως 20% σε ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης τα οποία ξεπερνούν αθροιστικά, το ποσόν των 1.000 ευρώ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου