5.1.13

Θέμα ημερών οι μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη των πρώτων 800 κενών θέσεων που θα καλυφθούν από τους διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης τα κενά ξεπερνούν τις 7.500.
Κατά προτεραιότητα οι πρώτοι 800 από τους 2.500 διοικητικούς που βρίσκονται υπό διαθεσιμότητα, θα μετακινηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΕΟΠΥΥ και στα ΚΕΠ.
Η τοποθέτηση τους θα γίνει βάσει μοριοδότησης, με βασικά κριτήρια την προτίμηση τους και τη συνάφεια της θέσης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα συνυπολογιστεί η εντοπιότητα, η οικογενειακή κατάσταση, τα χρόνια υπηρεσίας και τυχόν κοινωνικά κριτήρια
Οι περισσότερες αιτήσεις για επιπλέον διοικητικό προσωπικό προέρχονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, (προκειμένου να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο), από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που καλύπτουν διοικητικές θέσεις να γυρίσουν στα σχολεία αλλά και από το υπουργείο Υγείας, ώστε υπάλληλοι που βρίσκονται σε γραφεία να μεταφερθούν άμεσα στα πληρώματα του ΕΚΑΒ ως τραυματιοφορείς.
Ο νόμος προβλέπει και μετακινήσεις σε εποχικές θέσεις. Η επιλογή των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν κατά προτεραιότητα θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου