15.2.13

Βουνά τα σκουπίδια στην Τρίπολη !

Η λύση του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και την υγεία τους δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γ. Χαν
Τις τελευταίες ημέρες έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη και τα σκουπίδια έχουν πλημμυρίσει την Τρίπολη, για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το πρόβλημα ανέκυψε εκ νέου, αφού ο χώρος προσωρινής συγκέντρωσης των σκουπιδιών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει κορεστεί και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια. Παράλληλα, η προσωρινή λύση που προωθεί ο δήμος Τρίπολης μαζί με το ΤΕΙ Κρήτης κι αφορά την εγκατάσταση στον 'Αγιο Κωνσταντίνο μονάδας δεματοποίησης, ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και κομποστοποιητή, έχει βαλτώσει πολλούς μήνες στο πεδίο των αδειοδοτήσεων.
Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν που επισκέφθηκε την Τρίπολη και είδε την κατάσταση που επικρατεί, κατά τη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για καθυστέρηση της χώρας και της περιοχής σε ό,τι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Σημείωσε ότι στην Πελοπόννησο λειτουργούν 26 παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) οι οποίες θα έπρεπε, είπε, να έχουν κλείσει και δήλωσε σίγουρος πως θα σταματήσει η λειτουργία τους ως τον Ιούνιο του 2014.
Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσιάζεται συγκεκριμένη στρατηγική επίλυσης του προβλήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα, όχι μόνο απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, αλλά κι απέναντι στους πολίτες και την υγεία τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου