16.2.13

Θύμα επιθέσεων από χάκερ έπεσε και το Facebook

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έγινε στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα αγνώστων χάκερ.
«Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.
Το δίκτυο που σύμφωνα με τις αναφορές του έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις». Η ανακοίνωση του Facebook ακολουθεί τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε άλλους σημαντικές ιστοσελίδες.
Το Twitter, το κοινωνικό microblogging δίκτυο, ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί χρηστών του ήταν δυνητικά σε κίνδυνο, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μεταξύ των οποίων, τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αλλά και οι ιστοσελίδες εφημερίδων όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, έπεσαν επίσης θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε κινέζους χάκερ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου