7.8.13

Πάνω από 3.000 πυρκαγιές φέτος - 115 συλλήψεις εμπρηστών

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Πυροσβεστική Υπηρεσία τόσο για τον αριθμό των πυρκαγιών από το 2009 έως και σήμερα, όσο και για τα αίτια που τις προκάλεσαν.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά εμπρησμούς από αμέλεια και από πρόθεση.
pinakas3
Στόχος της Πυροσβεστικής είναι να αναδείξει τον βαθμό της υπευθυνότητας που έχουν οι εμπρησμοί σε πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Π.Σ προκύπτει πως κατά περίπου 80% των περιπτώσεων των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί την τελευταία τετραετία στη χώρα μας, την ευθύνη μοιράζονται σχεδόν στο ήμισυ εμπρηστές από αμέλεια και εμπρηστές από πρόθεση.

pinakas2

Ενδεικτικά, για τη φετινή χρονιά και μέχρι τέλος Ιουνίου ο αριθμός πυρκαγιών ήταν 3.622, ενώ οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου μέχρι και τέλος Ιουλίου είναι 115, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων από τις προηγούμενες χρονιές.
pinakas
Γενικά για όλες τις περιπτώσεις παρατηρείται πως οι εμπρησμοί από πρόθεση διαχρονικά κινούνται σε ποσοστά της τάξεως μεταξύ του 26,2 και 47,81% με μία κλιμακούμενη αύξηση από το 2009 έως σήμερα.
pinakas5
Αντίστοιχα, το ποσοστό για περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια κινείται μεταξύ με φθίνουσα πορεία από 27,27 που είχε φέτος έως 38,7% το 2009.
pinakas4

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου