7.8.13

Προοπτικές για φυσικό αέριο στην Πάτρα μέσω... Μεσσηνίας

 Στα τέλη του 2015 εκτιμάται ότι θα φτάσει στην είσοδο της Καλαμάτας το φυσικό αέριο, και συγκεκριμένα στην ΒΙΠΕ Σπερχογείας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας.
Οπως είπε, ένα αίτημα της περιοχής για φθηνό καύσιμο, που διεκδικεί επίσημα ο δήμος  Καλαμάτας από το 2009 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δρομολογείται προς υλοποίηση και τόνισε ότι , μέσω της δημιουργίας της Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Πελοποννήσου, υπάρχει η πιθανότητα για… έλευση ακόμη και στην Πάτρα.
Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα συνιστά, ένα καίριο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας και του τουρισμού, αλλά και για την παροχή φθηνού καυσίμου στα νοικοκυριά της πόλης.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε, ότι για το θέμα αυτό συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου και ανέφερε ότι, έως το τέλος του έτους θα έχει τεθεί σε λειτουργία η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη, με φυσικό αέριο. Η Μεγαλόπολη είπε, θα αποτελεί βάση διανομής φυσικού αερίου με χαλύβδινους σωλήνες, μέσης τάσης προς την Καλαμάτα και την Πάτρα κι αναμένεται στα τέλη του 2014 να ιδρυθεί η Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Πελοποννήσου, που θα παρέχει το αέριο, ενώ υπογράμμισε πως έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, ο αγωγός θα βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Σπερχογείας και ακολούθως θα αρχίσει να κατασκευάζεται το εσωτερικό δίκτυο της Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου