" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

10.8.13

Με το σταγονόμετρο τα δάνεια, λέει η τρόικα στις τράπεζες

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πιέζει τους τραπεζίτες να ανοίξουν τη στρόφιγγα των χορηγήσεων, ώστε να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για να μειωθούν περαιτέρω τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προκειμένου να υποχωρήσουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα μας.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η τρόικα έχει ζητήσει να καταγραφεί στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) ένα σαφές σχέδιο για την επιτάχυνση των ρυθμών απομόχλευσης (μείωσης) των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.
Προτεραιότητα είναι η μείωση των χορηγήσεων σε κλάδους και αγορές όπου οι κίνδυνοι για τους τραπεζικούς ισολογισμούς είναι μεγαλύτεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια από 258 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010 έχουν πλέον υποχωρήσει στα 226 δισ. ευρώ (τπν περασμένο Απρίλιο).
Ο ετήσιος ρυθμός πτώσης κινείται περί το 5% την τελευταία τριετία και κρίνεται ανεπαρκής από τους δανειστές

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου