16.8.13

Η ώρα του Τσάτουμα στη Μόσχα

Ο Λούης Τσάτουμας παίρνει τη σκυτάλη και ετοιμάζεται για τη μάχη της διάκρισης στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. 
Ο πρωταθλητής σε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα και τη συνέπεια, πέτυχε ήδη τον πρώτο στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό.

Στον αγώνα της Παρασκευής θα επιδιώξει αρχικά να μπει στην πρώτη οκτάδα, προκειμένου να κάνει και τα έξι άλματα και να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 8,23 μ., με το οποίο ταξίδεψε στην Μόσχα. Κι όλα αυτά έχοντας ως παρακαταθήκη τους εννέα αγώνες που έχουν προηγηθεί στη σεζόν και στους οποίους έχει πετύχει επιδόσεις πάνω από τα 8,00 μ. (στους τέσσερις πάνω από τα 8,10 μ.). Ο Τσατουμας το 2006 στην ίδια πόλη είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση του κλειστού στίβου. Το επίπεδο του τελικό θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, με τον Ρώσο Μένκοφ να έχει τον πρώτο λόγο για το χρυσό μετάλλιο.

Το πρωί, στην πρώτη προκριματική σειρά των 200 μ.τρέχει ο Λυκούργος Τσάκωνας και με 20.45 έχει την τέταρτη επίδοση.Την πρόκριση για τον απογευματινό ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι από τις επτά σειρές. Στον προκριματικό του τριπλούν με προοπτική για πρόκριση στον τελικό, μετέχει ο Δημήτρης Τσιάμης. Ο πρωταθλητής μας χρειάζεται ένα άλμα στα 17,05 μ. για την απευθείας πρόκριση.

Οι 12 του τελικού στο μήκος

Κασέρες (Ισπανία) 8,37 μ.
Μοκοένα (Ν. Αφρική) 8,30 μ.
Μένκοφ (Ρωσία) 8,42
Ρέιφ (Γερμανία) 8,27 μ.
Ριβέρα (Μεξικό) 8,46 μ.
Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8,23 μ.
Φορμπς (Τζαμάικα) 8,25 μ.
Λι (Κίνα) 8,34 μ.
Φίλιπς (ΗΠΑ) 7,95 μ.
Μπάγερ (Γερμανία) 8,04 μ.
Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8,31 μ.
Γκαισά (Ολλανδία) 8,13 μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου