16.8.13

ΠΥΛΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Οι τροβαδούροι της Πύλου συνήθιζαν να μπαίνουν στις βάρκες τους και να περνούν μελωδικές βραδιές υπό το φως του φεγγαριού, μέσα στο απάνεμο λιμάνι της Πύλου. Ερασιτέχνες, εραστές της τέχνης επέλεγαν το πρωτότυπο αυτό μουσικό ταξίδι τις γλυκές αυγουστιάτικες βραδιές.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διοργανώνει μια διαφορετική Αυγουστιάτικη Βαρκάδα υπό το σεληνόφως, θέλοντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

Ο συνθέτης θοδωρής Ξυδιάς με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας του Ωδείου Πύλου θα αναβιώσει την αγαπημένη αυτή συνήθεια των κατοίκων και επισκεπτών της Πύλου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013. Από τις 22:00 το βράδυ και για δύο περίπου ώρες μουσικοί και τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θα επιβιβαστούν στις βάρκες και θα πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό διάπλου στον κόλπο του Ναυαρίνου. Ξεκινώντας από την πλαζ της Πύλου και καταλήγοντας στο παλιό λιμάνι, οι τροβαδούροι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια αξιόλογων Ελλήνων συνθετών αλλά και του συμπολίτη μας συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου