2.8.13

Να φύγετε ! Άχρηστοι γραφειοκράτες !!!

Μήνες ολόκληρους, επιχειρηματολογούσε η Κυβέρνηση για την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Κι όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, η ώρα της εφαρμογής και της -καθυστερημένης έστω- συγκομιδής των ωφελειών, κάποιοι άχρηστοι, ανεπάγγελτοι, καρεκλοκένταυροι κι επικίνδυνοι γραφειοκράτες, κατασκεύασαν μια εφαρμοστική εγκύκλιο με την οποία γελά ακόμη και ο πιο αγράμματος μεροκαματιάρης ο οποίος σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από αυτούς για την πραγματικότητα της οικονομίας.

Δεν ήταν ικανοί ούτε να ρωτήσουν τον σουβλατζή της γωνίας για να μάθουν πως δεν είναι δυνατό να κόβει άλλο ΦΠΑ για το αναψυκτικό που πουλάει στους όρθιους πελάτες του κι άλλο ΦΠΑ για το αναψυκτικό που δίνει στο διπλανό κατάστημα.

Το παράδειγμα εφαρμογής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ελλάδα πρέπει αμέσως να καταργήσει τη γραφειοκρατία της, να διαλύσει το Κράτος που έφτιαξε τις τελευταίες δεκαετίες.

Το Κράτος σήμερα στην Ελλάδα, ζει από τις εξαιρέσεις που θεσπίζει.

Δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλων αισθάνονται χρήσιμοι και απαραίτητοι επειδή παριστάνουν ότι γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται τις δαιδαλώδεις, επίτηδες περίπλοκες, αντιφατικές, γραφειοκρατικές διατυπώσεις των χιλιάδων νόμων, εγκυκλίων και διατάξεων.

Οι εξαιρέσεις στους κανόνες αναδεικνύουν την δήθεν χρησιμότητα της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας γιατί ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζει ποια είναι η ακίνητη περιουσία, ποιος την κατέχει και πότε/πως την απέκτησε.

Οι Έλληνες δεν χρειάζονται αυτό το Κράτος που ζει μόνο για να επιβεβαιώνει τον εαυτό του.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τους πολιτικούς που αγωνίζονται για τη διατήρηση αυτού του Κράτους και των υπαλλήλων του ενώ αδιαφορούν για τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που παράγουν πλούτο και πληρώνουν φόρους προκειμένου να συντηρήσουν το τέρας της γραφειοκρατίας.

Πρέπει να καταργήσουμε αυτό το Κράτος που μας οδήγησε στην καταστροφή. Να ξαναφτιάξουμε μια λιτή, παραγωγική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση που να λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης και των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας…


του Χρήστου Κώνστα
 http://www.toxrima.gr/na-figete-achristi-grafiokrates

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου