3.8.13

Αστυνομικός τραυματίας μετά απο διασκέδαση στην Σαντορίνη

Αιματηρή κατάληξη είχε στις 5.30 τα ξημερώματα, στα Φηρά της Σαντορίνης, συμπλοκή μεταξύ δύο αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, με δύο ιδιώτες, ο ένας εκ των οποίων, ηλικίας 40 ετών, ειναι απο γνωστή οικογένεια, μέλη της οποίας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για διαφορα αδικήματα. 
Το επεισόδιο, σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε όταν οι δύο αστυνομικοί, 25 και 29 ετών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί, απο την Θεσσαλονίκη, στην Σαντορίνη για την τουριστική περίοδο και επέστρεφαν πεζή απο νυχτερινή διασκέδαση, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, προκλήθηκαν από τους δύο ιδιώτες, 40 και 39 ετών και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά. 
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.
 Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και μόνο τότε αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους.Όταν όμως ο 40χρονος άκουσε οτι είναι αστυνομικοί, «τράβηξε» πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκότωνε.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος αστυφύλακας, με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στο χώρο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες.Λίγο μετά το επεισόδιο συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ ο 40χρονος αναζητείται. 
Και οι δύο οι οποίοι κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δύο αστυνομικοί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου