2.8.13

Γαλάζια αξιοκρατία στον ΟΑΕΔ...

Αντικαταστάθηκαν δυο περιφερειακοί διευθυντές με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ!...

Η «γαλάζια» επέλαση στις θέσεις ευθύνης του ΟΑΕΔ συνεχίζεται, καθώς με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του οργανισμού, Δημήτρης Καραμπέρης, αντικαθίσταται από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ. 

Σήμερα μάλιστα ο κ. Καραμπέρης καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσει την ανακοπή της απόφασης αντικατάστασής του και την παραμονή στη θέση του.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 ο «γαλάζιος» διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αποφάσισε να αντικαταστήσει τους δύο περιφερειακούς διευθυντές Μακεδονίας και Πελοποννήσου με δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. 

Οσον αφορά την πρώτη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, ο κ. Αμπατζόγλου ορίζει ως αναπληρωτή προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας, τον προϊστάμενο του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δ. Κανελλίδη, ο οποίος είναι υπάλληλος Β΄ βαθμού του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής.

Σύμφωνα με τον Δ. Καραμπέρη, η αντικατάστασή του είναι «αναιτιολόγητη και χωρίς κανένα σκεπτικό», διότι ο ίδιος δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα, δεν έχει κριθεί ανεπαρκής και δεν έχει προκύψει κανένα έκτακτο γεγονός. 

Οπως τονίζει μάλιστα στην «Εφ.Συν.», δεν υπήρξαν οι νόμιμες διαδικασίες διότι «ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ "αποφάσισε και διέταξε" την αντικατάσταση των δύο περιφερειακών διευθυντών Μακεδονίας και Πελοποννήσου, χωρίς νόμιμη απόφαση κανενός συμβουλίου, χωρίς καμία υπηρεσιακή διαδικασία και χωρίς να συντρέχει ο χρόνος κρίσης διευθυντών ή προϊσταμένων». 
Τέλος ο κ. Καραμπέρης θέτει και θέμα αξιοκρατίας, αναφέροντας ότι ο ίδιος έχει βαθμό Β΄ ΠΕ Οικονομικού Διοικητικού, τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του (συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ) έχει βαθμό Β΄ ΤΕ Πληροφορικής...
parapolitiki.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου