3.8.13

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ - Κε Σαμαρά με αυτό το δημόσιο …θέλετε και εξαγωγές !!!

Γράφει ο Κάλχας

Τζάμπα τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στην Κίνα για την προώθηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Άπω Ανατολή ….οι γραφειοκράτες των υπουργείων φροντίζουν να ακυρώνουν στην πράξη κάθε εξαγωγική δραστηριότητα !!!

Τελευταίο κατόρθωμα !!!

Το Βιετνάμ έχει ζητήσει αρμοδίως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πληροφορηθεί  τι ισχύει στα ελληνικά προϊόντα και ειδικότερα στο Λάδι στις μετρήσεις υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων  και ποια είναι τα όρια ασφαλείας  που ισχύουν στην χώρα μας .

Αν και έχουν περάσει μήνες η απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει φθάσει ακόμα ίσως λόγω της μακρινής απόστασης και το …ταχυδρομικό  περιστέρι να έχει κουρασθεί από το μεγάλο ταξίδι και να την έχει ….αράξει σε κάποια παραλία.

Σε αντίθεση όμως οι ανταγωνίστριες χώρες στην εξαγωγή ελαιολάδου ,Ιταλία και Ισπανία απάντησαν άμεσα στο αίτημα των Βιετναμέζων και η αγορά τους πλημμύρισε από «ανταγωνιστικά » λάδια.

Στα τελωνεία του Βιετνάμ  υπάρχουν όμως Κοντέινερ   με Μεσσηνιακό λάδι που αν δεν φθάσει η περιβόητη απάντηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν παίρνουν ….Βίζα εισόδου στην αγορά .

Διπλή η ζημιά

Το πρόβλημα είναι τεράστιο …δεν χάνεται μόνο η συγκεκριμένη αγορά αλλά καταστρέφεται οικονομικά και ο εξαγωγέας που περιμένει να πληρωθεί  με την παραλαβή του φορτίου από τους Βιετναμέζους  αλλά αυτό παραμένει  στις αποθήκες του λιμανιού έως να τελειώσει η καλοκαιρινή …ραστώνη των καρεκλοκενταύρων του αρμόδιου υπουργείου !!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου