29.8.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Αμφίδρομη κίνηση στη Βασ. Γεωργίου

Προεργασία για την αμφίδρομη κίνηση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών, αλλά και για τη χρήση του ρεύματος καθόδου της Ακρίτα με στροφή από τη Βασιλέως Γεωργίου, διενεργεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Χρίστου Ριζά, υπηρεσιακών στελεχών και του συνεργάτη του Δήμου, συγκοινωνιολόγου Γιάννη Παρασκευόπουλου, όπου εξετάσθηκαν τα τελευταία στοιχεία από τις μετρήσεις κυκλοφορίας. Επίσης, έγινε αυτοψία στο δρόμο αυτό.
Από τη μελέτη του θέματος προέκυψε πως είναι εφικτή η αμφίδρομη κίνηση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και για το σκοπό αυτό θα εκπονηθεί μελέτη, με σκοπό την εξυπηρέτηση των οδηγών οχημάτων και την αποσυμφόρηση των κόμβων.
Η μελέτη αυτή αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη μεταπροσεχή συνεδρίασή του.
Σχετικά με τη διάβαση στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Αριστοδήμου, πιθανή λύση θεωρείται η τοποθέτηση σηματοδότη που θα είναι συγχρονισμένος με εκείνον στην Αριστομένους.
Θα χρειασθεί, ακόμη, η απότμηση κρασπέδων που εξέχουν, καθώς και η κατασκευή νησίδας από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Μελετάται, επίσης, η επικοινωνία της Βασιλέως Γεωργίου με την Παραλία, μέσω του ρεύματος καθόδου της Ακρίτα.
Η αμφίδρομη κίνηση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου θα δώσει και τη δυνατότητα ριζικής ανακατασκευής της οδού Βασιλίσσης Όλγας, έργου που πρόκειται να εκτελεσθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου