28.8.13

Δείτε LIVE: Συρία ώρα μηδεν

Ρώσοι πολίτες εγκαταλείπουν τη Συρία
Κυβερνητικό αεροσκάφος τους μετέφερε στη Μόσχα. Μια ακόμα ένδειξη ότι η αντίστροφη μέτρηση για επέμβαση στη Συρία έχει αρχίσει.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσάκ Χέιγκελ δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να δράσουν αμέσως αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δώσει εντολή.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζό Μπάιντεν.

«Κατ’ εντολή του προέδρου Ομπάμα,

όλοι μας και η ομάδα Εθνικής Ασφάλειας είμαστε σε στενή επαφή με τους ομολόγους μας στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος πιστεύει, όπως κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί που κάνουν χρήση χημικών όπλων εναντίον ανυπεράσπιστων αντρών, γυναικών και παιδιών πρέπει και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για επιχείρηση που δεν θα διαρκέσει πάνω από τρεις ημέρες. Στην ουσία θα πρόκειται για μια προειδοποίηση στο καθεστώς Άσαντ και όχι μια προσπάθεια να αποδεκατιστεί ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιχείρηση θα διεξαχθεί από συνασπισμό δυνάμεων με τη στήριξη πιθανώς του ΝΑΤΟ και του Αραβικού Συνδέσμου. Μέχρι στιγμής πάντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την επέμβαση.

«Σίγουρα αν έχουμε τις πληροφορίες θα κινηθούμε εναντίον αυτών που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Αν απλώς θέλουμε ένα συμβολικό χτύπημα τότε ίσως να επιτεθούμε σε κάποια κυβερνητικά κτίρια. Αν όμως στραφούμε εναντίον της αεράμυνας ή του εναέριου χώρου του εχθρού, τότε μπορεί να συμβούν πολλά περισσότερα αν η κατάσταση χειροτερέψει» δήλωσε ο Μάικλ Ρόμπιν, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μετά τις προειδοποιήσεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι οποιαδήποτε επιχείρηση από πλευράς ΗΠΑ είναι καταδικασμένη να αποτύχει και ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Συρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο.

«Αν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επίθεση θα έχουμε δύο εναλλακτικές. Να παραδοθούμε ή να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας κάνοντας χρήση όλων των επιλογών που έχουμε, κάνοντας χρήση όλων των μέσων που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών στης Συρίας Ουαλίντ Μουαλέμ.

Ενώ η επέμβαση στη Συρία είναι θέμα ημερών, ο πόλεμος της κυβερνοπειρατείας έχει ήδη αρχίσει.

Οι ιστοσελίδες των Τάιμς της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον Ποστ και το Τουίτερ είναι μόνο μερικοί από τους δικτυακούς τόπους, που μπήκαν στο στόχαστρο του «Ηλεκτρονικού Στρατού της Συρίας.»



Watch live streaming video from tkhoomatv at livestream.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου