23.10.13

ΜΕΣΣΗΝΗ -Τι έδειξε η μαγνητική τομογραφία της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου

Γράφοντας, πριν λίγες μέρες για την παράταξη του Νίκου Τζώρτζη στη Μεσσήνη, σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μια μαγνητική τομογραφία της παράταξης  του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου κάτι που κάνουμε σήμερα.
Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο στη Μεσσήνη και σε κάποια κεφαλοχώρια, ήπιαμε αρκετούς καφέδες, (η αλήθεια  είναι ότι δεν μας άφησαν να κεράσουμε ούτε πορτοκαλάδα) και να τι βγήκε από αυτή την επικοινωνία:
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος έχει μεγαλύτερη αποδοχή στα χωριά και πολύ πεσμένη  στην πρωτεύουσα του δήμου. Η συστηματική απουσία της παράταξης του Νίκου Τζώρτζη από τα χωριά και η συνεχής παρουσία του δημάρχου σε αυτά έχει ενισχύσει την εικόνα του Στάθη Αναστασόπουλου.
Το δεύτερο θετικό στοιχείο που αποκομίσαμε για το δήμαρχο ήταν ότι οι πολίτες στα χωριά είχαν την ενημέρωση που ο δήμαρχος με ωραίο τρόπο περνούσε. Τα μηνύματά του είχαν μπει και στο τελευταίο μαντρί.
Στα επικοινωνιακά του βγάλαμε το καπέλο…
Με λίγα λόγια, απειλή για το δήμαρχο, από δυνάμεις εκτός των τειχών δεν υπάρχουν. Που είναι όμως, το πρόβλημα;
Το πρόβλημα είναι εντός των τειχών.  Διαπιστώσαμε ότι πολλοί είναι εκείνοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος καταγόμενος από τον Άγιο Φλώρο έγινε δήμαρχος Μεσσήνης όταν ο δήμος Μεσσήνης διέθετε πολλά και ικανά στελέχη της παράταξής τους.
Κάποιοι, πιστεύουμε κινούμενοι από υστεροβουλία, μας έλεγαν ότι ο δήμαρχος θα εγκαταλείψει το δήμο και θα πάει Αντιπεριφερειάρχης κάτι που έχει ενοχλήσει και τον ίδιο το δήμαρχο που στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις το απορρίπτει κατηγορηματικά.
Οι φημολογίες αυτού του τύπου δείχνουν και το κλίμα που επικρατεί εντός των τειχών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα  κάποιοι ωθούν τον Βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη να αφήσει την κεντρική πολιτική σκηνή και να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση θέτοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος.
Ο ίδιος δεν έχει εκφράσει τέτοια βούληση, αλλά μεγάλη παρέα σε κεντρική καφετέρια της Μεσσήνης μας έλεγε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα τον πείσει…..
Στην πόλη της Μεσσήνης διαπιστώσαμε ότι πολλοί είναι εκείνοι  που επιθυμούν ο δήμαρχος να είναι από τη Μεσσήνη. Αυτή η εικόνα, όπως και άλλοτε έχουμε γράψει  δεν αντιστρέφεται εύκολα αφού στον πυρήνα της έχει και τοπικιστικά στοιχεία.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έδειξε η μαγνητική τομογραφία είναι η στάση που θα κρατήσει η Αντωνία Μπούζα αφού η ίδια δεν αποκλείει την κάθοδό της και δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα που την φέρουν να είναι υποψήφια.
Ακόμη και ο σύζυγός της που έχει εκλεγεί με το Στάθη Αναστασόπουλο, μας είπαν άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα δημοσιεύματα που φέρουν τη σύζυγό του να ηγείται ψηφοδελτίου.
Η τομογραφία έδειξε ακόμη ότι υπάρχουν πρόσωπα μέσα στην παράταξη του δημάρχου που δε μιλούν κολακευτικά για πρόσωπα της ίδιας παράταξης. Το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι. Είναι κάτι που πρέπει να δει ο ίδιος ο δήμαρχος αφού μας έλεγαν ότι το κλίμα έγινε δύσκολο από τότε που όρισε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στις επιτροπές.
Εκείνο που ακούσαμε με θετικό τρόπο είναι η αναγνώριση ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει έργο, το οποίο προβάλλει κατά κόρο ο δήμαρχος προσπαθώντας να το κεφαλαιοποιήσει. Υπήρξαν και φωνές που μας έλεγαν ότι το έργο γίνεται στα χωριά και όχι στη Μεσσήνη.
Από όλα τα παραπάνω βγάλαμε το συμπέρασμα, κοιτώντας  με προσοχή την μαγνητική τομογραφία, ότι στο δήμο Μεσσήνης όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Στη συνέχεια δώσαμε την μαγνητική τομογραφία σε ένα φίλο γιατρό για μια καλύτερη γνωμάτευση και μας διαβεβαίωσε ότι θα χρειαστούμε πολλές ακόμη μαγνητικές τομογραφίες για να δούμε τι παίζει στο δήμο Μεσσήνης. Ας είμαστε, λοιπόν, προετοιμασμένοι για πολύ ακτινοβολία… Έτσι, δεν είναι γιατρέ….
Εξάλλου το δημαρχείο με το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης συνορεύουν….
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου