23.10.13

Νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από οικογένεια τσιγγάνων


Νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από οικογένεια Ρομά

Μια νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από Ρομά, που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη.
Τρεις Ρομά ελληνικής καταγωγής συνελήφθησαν με την κατηγορία της αρπαγής ενός αγοριού δυόμισι μηνών και ήδη διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νησιού.
Πρόκειται για μια 51χρονη γυναίκα, τον 21χρονο γιο της και την 19χρονη σύντροφό του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, έχοντας το βρέφος στην αγκαλιά τους, αλλά χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι Ρομά δεν είναι οι γονείς του παιδιού.
Κατά πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι το μωρό τους το έδωσαν άλλοι Ρομά στην Αθήνα, επειδή το ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, ωστόσο αναμένεται γίνει εξέταση DNA ώστε να βρεθούν οι βιολογικοί του γονείς.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε πάντως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Μυτιλήνης, στις οποίες είχαν απευθυνθεί τις τελευταίες ημέρες οι Ρομά για να αποκτήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου