28.11.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "Πλήρης ’’η ψηφιοποίησή του’’ !!!

Γ. Μπέζος: «Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας»

Ολοκληρώθηκε  σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η διαδικασία της εγκατάστασης και  εκπαίδευσης του νέου ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος τύπου Β΄ συνολικού προϋπολογισμού   320.000€ που παρελήφθη μόλις πρόσφατα μέσω των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
Το νέο ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία την επόμενη εβδομάδα και θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ποιότητα υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρονται στους ασθενείς όσο και στην σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα έχει το Νοσοκομείο μιας και θα μειωθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες για την αγορά ακτινολογικών φιλμς και υγρών.

Με την ανωτέρω σημερινή εξέλιξη ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ακτινολογικού εργαστηρίου σε συνδυασμό πάντοτε με τον μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, τον ψηφιακό μαστογράφο και τον ψηφιοποιητή που έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από το προηγούμενο διάστημα.
Τώρα πια ανοίγει ο δρόμος προκειμένου το Νοσοκομείο Καλαμάτας να μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή  με την εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος αρχειοθέτησης, διαχείρισης και διανομής ψηφιακών απεικονιστικών δεδομένων (PACS).

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Μέρα με την μέρα οι κόποι μας πιάνουν τελικά τόπο. Ο εκσυχρονισμός και η αναβάθμιση του ακτινολογικού μας εργαστηρίου αποτελούσε από τους βασικούς και πρωταρχικούς μας στόχους. 
Η πλήρης
’’ψηφιοποίησή του’’ αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου που μας δίνει άλλες δυνατότητες στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Τώρα πια ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και έναν ακόμη μεγάλο στόχο.Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.  Να αποκτήσουμε και να ξεκινήσει στο Νοσοκομείο μας η λειτουργία του PACS. Ενός συστήματος που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα νοσοκομεία και τις σύγχρονες δομές υγείας. ‘Έχουμε πει αρκετές φορές  ότι μπροστά μας ανοίγεται πολύ  δουλειά ακόμη. Με την συνεργασία και την συνέργεια ΌΛΩΝ  είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου