6.2.14

"Να ακυρωθούν τώρα οι υποψηφιότητες Βουδούρη, Καρυπίδη και Μπενέτου Σπύρου!"

 *Το άρθρο είναι του Πάνου Κοσμά, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της συνιστώσας ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο ένας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, που η σχετική πλειοψηφία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δηλώνει ότι "Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ευτυχώς!) και δεν μετανιώνω που ψήφισα το πρώτο μνημόνιο γιατί πιστεύω ότι χρειαζόταν ένα πρόγραμμα προσαρμογής για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα 24 δισ. που άφησε η ΝΔ", ότι "το ψηφοδέλτιό μου είναι ανεξάρτητο" (δηλαδή δεν είναι ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής έναν ανεξάρτητο, αλλά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο!) και ότι λίαν προσεχώς θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες "με τον ΣΥΡΙΖΑ" (προφανώς, όχι με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, που έχουν εξεγερθεί ενάντια στην υποψηφιότητά του) για τη σύνθεση και την ονομασία του ψηφοδελτίου.

Ο άλλος, ο Κα­ρυ­πί­δης, που η σχε­τι­κή πλειο­ψη­φία της Κ.Ε. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τον επέ­λε­ξε υπο­ψή­φιο πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Δυ­τι­κής Μα­κε­δο­νί­ας, το­πι­κός κα­να­λάρ­χης, υπο­δέ­χθη­κε με θερμά λόγια σε εκ­πο­μπή του κα­να­λιού του τον Κα­σι­διά­ρη και έγρα­ψε στο facebookδα­κρύ­βρε­χτα σχό­λια όταν φυ­λα­κί­στη­καν τα πρω­το­πα­λί­κα­ρα της Χρυ­σής Αυγής: "Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελ­λη­νι­κός λαός θα πλέει σε πε­λά­γη ευ­τυ­χί­ας, θα έχει λύσει όλα τα προ­βλή­μα­τά του και ευ­τυ­χι­σμέ­νος θα απο­λαμ­βά­νει την σω­τη­ρία της δημ(ι)οκρα­τί­ας τους. Οι φόροι θα μειω­θούν δρα­στι­κά, οι μι­σθοί θα γί­νουν βιώ­σι­μοι, οι θέ­σεις ερ­γα­σί­ας θα έρ­χο­νται κατά χι­λιά­δες (ο Βε­νι­ζέ­λος υπο­σχέ­θη­κε... 900.000 θέ­σεις ερ­γα­σί­ας), τα νο­σο­κο­μεία θα ανοί­ξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λα­θρο­με­τα­νά­στες, τα σχο­λεία θα έχουν αρ­κε­τούς κα­θη­γη­τές για να δι­δά­ξουν, και προ­πα­ντός τα Εθνι­κά μας θέ­μα­τα θα επι­λυ­θούν με τον κα­λύ­τε­ρο τρόπο. Καλό με­ση­μέ­ρι!»   

Το "πο­λι­τι­κό ποιόν" των δύο, έκανε τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ αντι­κεί­με­νο χλεύ­ης των χει­ρό­τε­ρων εχθρών του. Ο μι­ση­τός Πά­γκα­λος χρα­κτή­ρι­σε τον Βου­δού­ρη "αυ­λι­κό του Γ. Πα­παν­δρέ­ου", ενώ ο υπεύ­θυ­νος επι­κοι­νω­νί­ας του ΠΑΣΟΚ Δη­μή­τρης Κα­ρύ­δης κα­τη­γό­ρη­σε προ­σω­πι­κά τον Αλέξη Τσί­πρα ότι «προ­κει­μέ­νου να κα­τα­λά­βει την εξου­σία, δεν τον στα­μα­τά­ει τί­πο­τα. Δεν έχει κα­νέ­να πο­λι­τι­κό και ιδε­ο­λο­γι­κό φραγ­μό». Και συ­νέ­χι­σε για τον Κα­ρυ­πί­δη: «Ο δη­μο­σιο­γρά­φος Κα­ρυ­πί­δης είναι γνω­στός για τις εθνι­κι­στι­κές του από­ψεις, θια­σώ­της του Καμ­μέ­νου, με προ­σκε­κλη­μέ­νο τον Κα­σι­διά­ρη στην εκ­πο­μπή του και ιδιαί­τε­ρες ευαι­σθη­σί­ες προς τη Χρυσή Αυγή αφού έκανε δα­κρύ­βρε­κτες αναρ­τή­σεις στο face book μετά τις συλ­λή­ψεις της ηγε­σί­ας της νε­ο­να­ζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης”.

Ο Κα­ρύ­δης βρήκε την ευ­και­ρία για να εκ­ξα­πο­λύ­σει μια πολύ σκλη­ρή μομφή ενά­ντια στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ: «Κατά τα άλλα, να χαί­ρε­ται η ηγε­σία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ το δήθεν ηθικό της πλε­ο­νέ­κτη­μα. Εδώ ται­ριά­ζει κα­λύ­τε­ρα το ''ο σκο­πός αγιά­ζει τα μέ­σα­''_undefined».

Έτσι, οι δύο αυτές υπο­ψη­φιό­τη­τες, που ανα­δεί­χτη­καν με πα­ρα­βί­α­ση των κα­τα­στα­τι­κών προ­βλέ­ψε­ων για συμ­με­το­χή στη δια­βού­λευ­ση των Ορ­γα­νώ­σε­ων Μελών, των Νο­μαρ­χια­κών Επι­τρο­πών και των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Επι­τρο­πών, και υπερ­ψη­φί­στη­καν από τη σχε­τι­κή πλειο­ψη­φία της Κ.Ε. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με πρω­το­φα­νείς δια­δι­κα­σί­ες (ψη­φο­φο­ρία "πα­κέ­το"), έχουν ήδη τρο­με­ρά αρ­νη­τι­κές συ­νέ­πειες για τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ:

1.Προ­σβάλ­λουν ευ­θέ­ως το ηθικό πλε­ο­νέ­κτη­μα της Αρι­στε­ράς, εμ­φα­νί­ζο­ντας τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να "συμ­μα­χεί και με τον διά­βο­λο" και να θέτει υπό τη σκέπη του στε­λέ­χη αμ­φί­βο­λης "ποιό­τη­τας", είτε φθαρ­μέ­να υπο­προ­ϊ­ό­ντα του μνη­μο­νια­κού τόξου είτε αντι­μνη­μο­νια­κούς ακρο­δε­ξιούς που τρέ­φουν αι­σθή­μα­τα αλ­λη­λεγ­γύ­ης για τη Χρυσή Αυγή! Χει­ρό­τε­ρη ζημιά δεν θα μπο­ρού­σε να γίνει, και μά­λι­στα τη στιγ­μή που προ­σεγ­γί­ζου­με το ση­μείο κα­μπής της πο­λι­τι­κής ανα­τρο­πής!

2.Κα­τα­γρά­φουν μια πο­λι­τι­κή συμ­μα­χιών όχι απλώς σε λάθος κα­τεύ­θυν­ση, αλλά εντε­λώς απα­ρά­δε­κτη: που κοι­τά­ζει δεξιά και όχι αρι­στε­ρά, που θε­ω­ρεί "διεύ­ρυν­ση" τους Βου­δού­ρη­δες και Κα­ρυ­πί­δη­δες και όχι στε­λέ­χη που ανέ­δει­ξαν και εξα­κο­λου­θούν να ανα­δει­κνύ­ουν οι κοι­νω­νι­κοί αγώ­νες, που "κλεί­νει" συμ­μα­χί­ες απ' τα πάνω χωρίς τη συμ­με­το­χή ή και παρά την αντί­θε­τη εκ­φρα­σμέ­νη θέ­λη­ση του κόμ­μα­τος και των ορ­γα­νώ­σε­ών του. Δί­νουν έτσι επι­χει­ρή­μα­τα στη μνη­μο­νια­κή προ­πα­γάν­δα που ισχυ­ρί­ζε­ται ότι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ "υιο­θε­τεί στε­λέ­χη του διε­φθαρ­μέ­νου ΠΑΣΟΚ", έχει μια πο­λι­τι­κή συμ­μα­χιών χωρίς αρχές.

3.Υπο­σκά­πτουν τη συ­σπεί­ρω­ση, αγω­νι­στι­κό­τη­τα, αυ­το­πε­ποί­θη­ση και στρά­τευ­ση των αγω­νι­στών και αγω­νι­στριών της βάσης του κόμ­μα­τος αλλά και όσων συ­σπει­ρώ­νο­νται γύρω του, στη βάση, τους κοι­νω­νι­κούς χώ­ρους και την κοι­νω­νία, για να δώ­σουν τη μάχη για την πο­λι­τι­κή ανα­τρο­πή και την κα­τάρ­γη­ση του μνη­μο­νί­ου και των πο­λι­τι­κών λι­τό­τη­τας.

4.Κα­τα­στρα­τη­γούν τις δια­δι­κα­σί­ες και κα­τα­στα­τι­κές προ­βλέ­ψεις και δε­σμεύ­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που ψη­φί­στη­καν μόλις πριν 6 μήνες στο ιδρυ­τι­κό του συ­νέ­δριο, ει­σά­γο­ντας σο­σιαλ­δη­μο­κρα­τι­κά ήθη και πρα­κτι­κές στο κόμμα.

5.Το κυ­ριό­τε­ρο: Δί­νουν το μή­νυ­μα στην κοι­νω­νία, ότι πριν καν ανα­τι­με­τω­πί­σει τα σκλη­ρά δι­λήμ­μα­τα και τις με­γά­λες συ­γκρού­σεις με το εγ­χώ­ριο και διε­θνές σύ­στη­μα από τη θέση της κυ­βέρ­νη­σης, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­σαρ­μό­ζε­ται και εν τέλει "είναι μία από τα ίδια". 

Επει­δή λοι­πόν το ζή­τη­μα είναι κε­ντρι­κής πο­λι­τι­κής ση­μα­σί­ας, επει­δή δεν πρό­κει­ται απλώς για δύο "ατυ­χείς" επι­λο­γές αλλά για καί­ριο πλήγ­μα στη φυ­σιο­γνω­μία του κόμ­μα­τος, πρέ­πει­να συ­γκλη­θούν άμεσα τα κε­ντρι­κά όρ­γα­να του κόμ­μα­τος και να ακυ­ρώ­σουν αυτές τις επι­λο­γές!

Στο πλαί­σιο αυτό, πρέ­πει να ακυ­ρω­θεί επί­σης η υπο­ψη­φιό­τη­τα του Μπε­νέ­του Σπύ­ρου για την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, καθώς στην Κ.Ε. εκ­φρά­στη­καν σο­βα­ρές επι­φυ­λά­ξεις και δεν τέ­θη­καν υπόψη των μελών της επαρ­κή στοι­χεία που να πεί­θουν ότι μπο­ρεί να είναι υπο­ψη­φιό­τη­τα που να πλη­ροί τις απα­ραί­τη­τες προ­ϋ­πο­θέ­σεις. Ψά­χνο­ντας εκ των υστέ­ρων λίγο πε­ρισ­σό­τε­ρο, ανα­κα­λύ­πτου­με ότι και αυτή η υπο­ψη­φιό­τη­τα είναι απα­ρά­δε­κτη για τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Γαι του λόγου το αλη­θές, πα­ρα­θέ­του­με τμήμα συ­νέ­ντευ­ξής του στην εβδο­μα­διαία εφη­με­ρί­δα της Ρόδου "Γνώμη":

«Πρέ­πει να τους υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ΖΩ­ΤΙ­ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙ­ΓΑΙΟ αλλά ζω­τι­κός χώρος των νη­σιών του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου, ιστο­ρι­κά, ήταν τα πα­ρά­λια της Μι­κράς Ασίας. Μήπως θέ­λουν να προ­ε­τοι­μά­σουν το έδα­φος και να πάμε χωρίς πό­λε­μο στην αγκα­λιά της Τουρ­κί­ας;;; Εάν, λοι­πόν, επα­λη­θευ­τούν αυτές οι στρα­τη­γι­κές, πρέ­πει να τους δώ­σου­με να κα­τα­λά­βουν ότι το γνω­ρί­ζου­με και θα αντι­δρά­σου­με ανά­λο­γα (...)
Ξέρω ότι έχω μπρο­στά μου ένα δύ­σκο­λο έργο. Γνω­ρί­ζω, όμως, όσο λίγοι, το Αι­γαίο και νιώθω απαί­σια, ένας ευ­λο­γη­μέ­νος χώρος, όπως το Αι­γαίο, να είναι κα­θη­λω­μέ­νος. Τα γο­νί­δια του Αι­γαί­ου είναι, ιστο­ρι­κά, πολύ ισχυ­ρά (...)».

«Συ­μπα­τριώ­τες, πρέ­πει να κα­τα­λά­βου­με ότι η κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή αντί­θε­ση στην Ελ­λά­δα δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. Η κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή αντί­θε­ση είναι Αθη­ναϊ­σμός, Αθη­ναϊ­κό Κρά­τος – Ελ­λη­νι­κή Πε­ρι­φέ­ρεια».

Να προ­σθέ­σου­με επί­σης τη δή­λω­ση του επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Αυ­το­διοί­κη­σης του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σ. Τζόκα, ότι "στα 3 χρό­νια που είμαι στην ΚΕΔΕ (Κε­ντρι­κή Ένωση Δήμων Ελ­λά­δος) ο κ. Σπύ­ρου ούτε μία φορά δεν στή­ρι­ξε τις από­ψεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ"! Ο σ. Τζό­κας κα­τήγ­γει­λε επί­σης στην Κ.Ε. ότι από το κα­λο­καί­ρι το Τμήμα Αυ­το­διοί­κη­σης αγνο­ή­θη­κε εντε­λώς, όπως και ο ίδιος ως επι­κε­φα­λής του, στη δια­δι­κα­σία για την ανά­δει­ξη υπο­ψη­φί­ων... 

Στις 8/1/2014 το σάιτ Verenaα­να­δη­μο­σιεύ­ει τη συ­νέ­ντευ­ξη του Μπε­νέ­του Σπύ­ρου στη "Γνώμη" με τη ση­μεί­ω­ση ότι είναι φα­νε­ρό πως προ­ε­τοι­μά­ζει την κά­θο­δό του ως υπο­ψη­φί­ου για την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου. Αυτός ήξερε για την υπο­ψη­φιό­τη­τά του με τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ένα (του­λά­χι­στον) μήνα πριν το μά­θουν τα μέλη της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας και της Κ.Ε. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ! 

Ύστε­ρα από το Φαρ­μα­κο­νή­σι, μπο­ρεί ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να έχει υπο­ψή­φιο κά­ποιον σαν τον κ. Σπύ­ρου, που θε­ω­ρεί τα πα­ρά­λια της Μ. Ασίας "ζω­τι­κό χώρο" των νη­σιών του ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου;!!   

Είναι λοι­πόν "υπαρ­ξια­κής" πο­λι­τι­κής ση­μα­σί­ας να ακυ­ρω­θούν άμεσα αυτές οι υπο­ψη­φιό­τη­τες από τα κε­ντρι­κά όρ­γα­να του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και, στη θέση τους, να ανα­δει­χτούν νέοι υπο­ψή­φιοι, "συμ­βα­τοί" με το πο­λι­τι­κό του πλαί­σιο και τα κι­νη­μα­τι­κά του χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, στην επι­λο­γή των οποί­ων θα έχουν βα­ρύ­νο­ντα λόγο οι Ορ­γα­νώ­σεις Μελών και οι Νο­μαρ­χια­κές και Πε­ρι­φε­ρεια­κές Επι­τρο­πές στις αντί­στοι­χες πε­ρι­φέ­ρειες.

Σε αντί­θε­τη πε­ρί­πτω­ση, στις ορ­γα­νώ­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στις αντί­στοι­χες πε­ρι­φέ­ρειες, αλλά και στα μέλη και στε­λέ­χη συ­νο­λι­κά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που έχουν επί­γνω­ση της σο­βα­ρό­τη­τας και της "υπαρ­ξια­κής" ση­μα­σί­ας αυτού του "λά­θους", πέ­φτει η ευ­θύ­νη να δώ­σουν τη μάχη και να υπε­ρα­πι­στούν τις αρχές, το πο­λι­τι­κό πλαί­σιο, τη φυ­σιο­γνω­μία και τις δια­δι­κα­σί­ες του κόμ­μα­τος.

Δή­λω­ση μελών της Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ

Χθες, τα μέλη της Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Π. Λά­μπρου και Μ. Μπαρ­σέφ­σκι δή­λω­σαν τα εξής:

Τα μέλη της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Πάνος Λά­μπρου και Μάνια Μπαρ­σέφ­σκι ζή­τη­σαν σή­με­ρα την έκτα­κτη σύ­γκλη­ση του ορ­γά­νου για να επα­νε­ξε­τά­σει τις υπο­ψη­φιό­τη­τες του κόμ­μα­τος στη Δυ­τι­κή Μα­κε­δο­νία και την Πε­λο­πόν­νη­σο , υπό το πρί­σμα νέων δε­δο­μέ­νων που βγαί­νουν στο φως της δη­μο­σιό­τη­τας, καθώς και των αντι­δρά­σε­ων των το­πι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων.

Αθήνα , 4 Φε­βρουα­ρί­ου 2014


ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου