6.2.14

Βολοδέρνοντας με τον Βουδούρη

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη για την υποψηφιότητα Βουδούρη και τον τρόπο επιβολής της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα rproject.gr

Η επι­βο­λή από τα πάνω –μέσω της γνω­στής μνη­μο­νια­κής τα­κτι­κής του «σε ένα άρθρο»- της υπο­ψη­φιό­τη­τας Βου­δού­ρη για την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου είναι μια ακόμα μα­χαι­ριά σε όσους ευ­ελ­πι­στούν πως ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μπο­ρεί να φέρει το «και­νούρ­γιο» στην πο­λι­τι­κή πρα­κτι­κή.
Αντί όμως η πο­λι­τι­κή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, να βα­σί­ζε­ται σε σα­φείς ρη­ξι­κέ­λευ­θες προ­τά­σεις που να μπο­ρούν να συ­σπει­ρώ­σουν την χει­μα­ζό­με­νη κοι­νω­νία, προ­τι­μά­ει η ηγε­σία του το κλασ­σι­κό πο­λι­τι­κά­ντι­κο παι­χνι­δά­κι των συμ­βο­λι­κών διευ­ρύν­σε­ων, αγκα­λιά­ζο­ντας φθαρμέ­νους  σαλ­τι­μπά­γκους της πο­λι­τι­κής και μά­λι­στα γλεί­φο­ντας όπου εκεί­νοι τους φτύ­νουν.
Ένα παι­χνι­δά­κι, που αν στην ευ­ρύ­τε­ρη κοι­νω­νία προ­κα­λεί συ­γκα­τα­βα­τι­κές ανη­συ­χί­ες του στυλ «το νέο ΠΑΣΟΚ», στον κόσμο της Αρι­στε­ράς προ­κα­λεί μόνο αηδία. 
Προ­φα­νώς αυτό το έχει ζυ­γί­σει η ηγε­σία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και έχει πάρει τις απο­φά­σεις της:
Να ακρω­τη­ριά­σει το «παλιό» κομ­μά­τι, ώστε να πλη­σιά­σει το «με­γά­λο» κομ­μά­τι…
Θα μπο­ρέ­σει η ορ­γα­νω­μέ­νη βάση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να ανε­χτεί τέ­τοια απα­ξί­ω­ση των δια­δι­κα­σιών;
Μήπως όμως η ηγε­σία τε­λι­κά επι­διώ­κει κάτι τέ­τοιο; 
Δεν θα ήταν μήπως «προ­βλη­μα­τι­κό» για την ηγε­σία να υπάρ­χουν ισχυ­ρές ορ­γα­νώ­σεις, εάν μά­λι­στα προ­γραμ­μα­τί­ζει να κάνει κω­λο­τού­μπες και «γαρ­γά­ρες» αμέ­σως μόλις πάρει την εξου­σία;
Χωρίς τα ασυμ­βί­βα­στα «βα­ρί­δια» της Αρι­στε­ράς και με τα ενα­πο­μεί­να­ντα στε­λέ­χη χω­μέ­να στην «με­τα-αρι­στε­ρή» κρα­τι­κή μη­χα­νή, δεν θα υπάρ­χει ούτε γάτα ούτε ζημιά! 
Υπό μία έν­νοια λοι­πόν η υπο­ψη­φιό­τη­τα Βου­δού­ρη θα μπο­ρού­σε να απο­τε­λεί και ένα ξε­κα­θά­ρι­σμα του στε­λε­χι­κού του δυ­να­μι­κού, που πλέον… θα τα «κα­τα­πί­νει» όλα. Δια­λεγ­μέ­νοι ένας κι ένας…
Για τον Νομό Κο­ριν­θί­ας αυτή η πρα­κτι­κή δεν είναι και­νούρ­για. Και το 2010 τα ίδια άτομα επέ­βα­λαν την ολέ­θρια υπο­ψη­φιό­τη­τα του Νίκου Χανιά, ο οποί­ος μια εβδο­μά­δα πριν τις δεύ­τε­ρες εκλο­γές του 2012 (όντας υπο­ψή­φιος!!!), βγήκε και δή­λω­σε πως «αν κυ­βερ­νή­σει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για μία ώρα, θα… κα­τα­στρα­φεί η χώρα»! (Θυ­μί­ζω πως η πρω­τιά χά­θη­κε για 2%)
Ανέ­λα­βε κά­ποιος την ευ­θύ­νη για την επι­βο­λή του Ν.Χ. το 2010; 
Απ ότι ξέρω ΟΧΙ!
Πάρ­θη­κε κά­ποιο θε­σμι­κό μέτρο για να μην επα­να­λη­φθεί κάτι τέ­τοιο;
Απ ότι φαί­νε­ται ΟΧΙ!
Προ­κα­λώ τα μέλη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Πε­λο­πον­νή­σου να διεκ­δι­κή­σουν την αξιο­πρέ­πεια τους ως αγω­νι­στές τις Αρι­στε­ράς και να δρο­μο­λο­γή­σουν άμεσα προ­κρι­μα­τι­κές εκλο­γές σε επί­πε­δο βάσης για την ανά­δει­ξη υπο­ψή­φιου Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Πε­λο­πον­νή­σου.
Να ανα­δεί­ξουν τον δικό τους υπο­ψή­φιο μέσα από δη­μο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες για να προ­στα­τέ­ψουν την υπό­στα­ση -των ήδη υπο­το­νι­κών- το­πι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων. Να μην επι­τρέ­ψουν την ολική απα­ξί­ω­ση τους.
Να διεκ­δι­κή­σουν κάτι αυ­το­νό­η­το για τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ:
Να τη­ρη­θεί δη­λα­δή η δια­δι­κα­σία που έχει θε­σμο­θε­τη­θεί για την επι­λο­γή του ευ­ρω-ψη­φο­δελ­τί­ου.
Αν δεν το κά­νουν ΤΩΡΑ, μετά τα πράγ­μα­τα θα είναι μη-ανα­στρέ­ψι­μα...

Δη­μή­τρης Βου­ζου­να­ράς
Αγ.Θε­ό­δω­ροι Κο­ριν­θί­ας

ΥΓ1
Όταν ο Βου­δού­ρης πει πως «ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα κα­τα­στρέ­ψει τη χώρα», θα ανα­λά­βει κά­ποιος τις ευ­θύ­νες του;
ΥΓ2
Κά­ποιοι νο­μί­ζουν πως η Αρι­στε­ρά, είναι ο χώρος που επι­βά­λουν την άποψή τους οι… αρι­στε­ροί «ηγέ­τες»…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου