27.2.14

Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο με τα χαστούκια


Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο με τα χαστούκια

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατ' έργω εξύβριση και παράνομη κατακράτηση επέβαλε το δικαστήριο της Άρτας στο δάσκαλο που έβαλε τους μαθητές του να χαστουκίσουν συμμαθητή τους για τον...συνετίσουν.
Το περιστατικό, που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, έλαβε τεράστιες διαστάσεις, ενώ ο 50χρονος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το epirus24, η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο της Άρτας και στο δάσκαλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και από τρεις μήνες για τα αδικήματα της κατ' έργω εξύβρισης και της παράνομης παρακράτησης του μικρού μαθητή.
Ο συνήγορος της μητέρας του μικρού δήλωσε ότι η απόφαση δικαιώνει την οικογένεια και κυρίως το παιδί που υπέστη μία μεγάλη περιπέτεια για την ηλικία του ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων που είχαν επιχειρήσει να αθωώσουν τον εκπαιδευτικό πριν το δικαστήριο.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν επιχείρησαν να αθωώσουν τον συνάδελφό τους αλλά στάθηκαν στο πλευρό του καθώς στα 27 χρόνια της θητείας του δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.
Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο στην ουσία έχει καταργήσει για τους εκπαιδευτικούς το τεκμήριο της αθωότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου