28.2.14

Αλλάζουμε σελίδα στο δήμο Πύλου - Νέστορος

Αφετηρία μας είναι ο τόπος μας. Τόπος ευλογημένος, πλούσιος παραγωγικά, αναγνωρίσιμος, τόπος θησαυρών και μαγείας. Ένας τόπος, που η ανάπτυξη του βαλτώνει αφού δεν υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα.
Αφετηρία μας οι άνθρωποι. Άνθρωποι δημοκρατικοί, προοδευτικοί, νοικοκυραίοι, μεροκαματιάρηδες, που υποφέρουν την αποκαθήλωση των κόπων τους, την ακύρωση των ελπίδων τους, την παραμέληση των αναγκών τους, την προδοσία της φιλοτιμίας τους.
Προορισμός μας, η τοπική κοινωνία, που συνθέτει τον τόπο και τους ανθρώπους, η κοινωνία που πρέπει επιτέλους να γίνει κοινότητα αλληλεγγύης, κυψέλη συμμετοχής και πηγή πολιτισμού και αξιών.
Ο πολιτικός χρόνος πυκνός αραιώνει τις κομματικές γραμμές και θολώνει τα ιδεολογήματα. Το καινούργιο έρχεται, παρά την αντίσταση εκείνων και όσων δημιούργησαν, υπηρέτησαν και απομύζησαν το παλιό, κατασκευάζοντας τις συμπληγάδες της κρίσης που συνθλίβουν τους ανθρώπους, την κοινωνία και την οικονομία. Η πραγματικότητα θέτει τα ερωτήματα και η ανάγκη γεννά τις αποφάσεις.
Στο ερώτημα, αν θα παραδώσουμε τον τόπο μας για άλλη μια φορά στο κατεστημένο, απαντάμε ΟΧΙ. Στο ερώτημα, αν θα μείνουμε θεατές, απαντάμε ΟΧΙ. Η ανάγκη και η υποχρέωση απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους του γεννά την απόφαση να δηλώσουμε παρόντες και έτοιμοι να εκφράσουμε και να υπηρετήσουμε την βούληση της κοινωνίας να διεκδικήσει τον Δήμο της, τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Κανάκη.
Δεν έχουμε, ούτε επιζητούμε χρίσμα από κανέναν κομματικό φορέα. Δεν μας στηρίζει οποιοσδήποτε παράγοντας. Για μας το χρίσμα το δίνει η τοπική κοινωνία και μόνο, ο κάθε δημότης και δημότισσα με την ψήφο τους. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι εντολείς μας και σ` αυτούς απολογούμαστε.
 Είμαστε πολλοί και έχουμε ξεχάσει πολιτικές καταγωγές, κομματικές ταυτότητες και παλιές πληγές. Συμφωνούμε όμως στα ελάχιστα και στα μεγάλα. Να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, να την κάνουμε συμμέτοχη και παρούσα, να εγγυηθούμε την ενότητα και την αλληλεγγύη της, να αποτρέψουμε την φορολογία των ονείρων και την λεηλασία των ελπίδων της.
Για μας η αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσχημα ή ευκαιρία, είναι αγώνας και αγώνισμα για την κατασκευή του μέλλοντος μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα έχει θέση και ρόλο κάθε δημότης και δημότισσα και ιδίως η νεολαία του τόπου μας.
Σας κοιτάμε στα μάτια και προχωράμε.
Με ανοιχτά πουκάμισα και καθαρά μέτωπα.
Εμείς, ο τόπος και η τοπική μας κοινωνία μαζί μπορούμε.
Αλλάζουμε σελίδα στο δήμο μας.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου