11.3.14

Ο «Μεσσίας»,οι δήμαρχοι και οι…απορίες!

Την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν  και στην Καλαμάτα  αρκετοί οπαδοί του γνωστού Αρτέμη Σώρρα και της «ομάδας» του, οι οποίοι αλληλοενημερώθηκαν για τη νέα προσπάθεια του τελευταίου περί της εκστρατείας…χρηματοδότησης  Δήμων της χώρας, προκειμένου και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά και να προχωρήσουν στην κατασκευή και… μεγάλων έργων!
Παράλληλα, και στην Καλαμάτα , οι ίδιοι φανατικοί, σε βαθμό παροξυσμού, οπαδοί Σώρρα, επιχείρησαν να πείσουν πολίτες της περιοχής να υπογράψουν σε ένα έντυπο, υπέρ της «προσπάθειας» του «Μεσσία» Σώρρα να δώσει τη χώρα, με τα περίφημα, πλέον, 600 δις του.
Στο protagon.gr  η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, η οποία ειδικεύεται στη συγγραφή άρθρων σχετικά με «μύθους-τέρατα» της χώρας που λέγεται Ελλάδα σε παλαιότερο  άρθρο της  υπό τον τίτλο «Σώρρα προχώρα, σε θέλει όλη χώρα» γράφει:
«Η περιφέρεια είναι πεδίο δόξας λαμπρό για τον Σώρρα, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν προσεγγίσει δημοτικούς άρχοντες, στους οποίους τάζουν χρηματοδοτήσεις. Μιλάμε για αμύθητα ποσά, αρκεί να γίνει ένα πληρεξούσιο από το δημοτικό συμβούλιο ώστε «οι ευεργέτες» να εισπράξουν τα μυθικά ποσά για λογαριασμό των δήμων! «Εσάς σας αναλογούν 4 δισ.!» είπαν στους εμβρόντητους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Σκύδρας του νομού Πέλλας, για παράδειγμα. Σε σημείο να πέσει χοντρό γέλιο, όπως και σε πολλούς, ακόμη, δήμους.
Οι «ευεργέτες» ισχυρίζονται ότι έχουν μαζέψει  εξουσιοδοτήσεις από δημοτικά συμβούλια κι είναι έτοιμοι να αρχίσουν να σηκώνουν λεφτά για να τα αποδώσουν στους δήμους. Έχουν τάξει γιοφύρια και δρόμους, θάλασσες και ποτάμια, μεταλλεία και ορυχεία, σχολεία και ΚΑΠΗ, ό,τι θέλει ο καθένας.
Ο βουλευτής Πέλλας και δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας Ιορδάνης Τζαμτζής κατέθεσε στις αρχές Οκτωβρίου ερώτηση στη Βουλή προς του Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης σχετικά με τον οργανισμό και τα χρήματα που επικαλείται ο κ. Σώρρας, καθώς και με τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται περί προσπάθειας εξαπάτησης του δήμου του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απάντηση.
Στο μεταξύ, ο Σώρρας και οι συν αυτώ οργώνουν τη χώρα.
 Επιστρατεύουν διάφορους ντόπιους και γνωστούς γνωστών των δημάρχων και των αντιδημάρχων.
Είναι άγνωστος ο αριθμός όσων έχουν υποκύψει στα θέλγητρα του Σώρρα.
Ο κ. Τζαμτζής υπολογίζει ότι αρκετοί  δήμοι έχουν υπογράψει.
 Όπως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού που  έλαβε ομόφωνη απόφαση και εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα να φέρει χρηματοδότηση με τη μορφή άτοκου δανείου για 50 χρόνια.
Μάλιστα, ο δήμαρχος μας θυμίζει τη γνωστή ρήση «δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν μας πειράζει να ανάβουμε ένα κεράκι πού και πού» λέγοντας ότι «τους εξουσιοδότησα μεν, αλλά είναι πολύ όμορφο για να είναι αληθινό.».
Υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο απλά.
Για παράδειγμα, δημοτικός άρχοντας που συναντήθηκε με τον Σώρρα και την κουστωδία του, μου είπε:
«Με το που είδα τις φάτσες, ήθελα να φύγω τρέχοντας. Του Σώρρα του λείπουν τρία δόντια. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις να πουλήσεις δισ. και να μη φτιάχνεις τα δόντια σου;».
Δυστυχώς, στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τον κάθε μορφής υποτιθέμενο «Μεσσία».
 Είτε λέγεται Σώρρας, είτε Τσάκας…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου